Trotsålder

Det känns som att vår lilla Ludwig är inne i en fas, en trotsåldersfas! Han protesterar mot precis allt, han gör allt som han inte får göra (står upp i soffan, kastar mat på golvet, går fram till tv:n och slår med händerna på skärmen, klättrar på precis allt) och han lyssnar inte alls på vad vi säger. Man kan ju bli tokig!! Sen får man det där varma leendet mellan varven och plötsligt har man glömt bort att man håller på att bli gråhårig av hans trots!! Imorse frågade vi ifall han beter sig likadant på Förskolan men där är han jätte lugn och bara följer med ”flowet” med alla andra, hur kan det skilja sig så? Det hade varit allt bra kul att få följa honom en dag på Förskolan, utan att han hade sett att man närvarade…

Nu har jag precis legat i badet i en halvtimme, sååå skönt för benen att krypa ner i ett skållhett badkar! Alldeles strax ska jag krypa upp i soffan tillsammans med mannen, om ni har några tips på bra filmer/serier får ni gärna hojta till. Just nu tittar vi på en dokumentär om Bill Gates och han sa något klokt som jag försöker anamma….nämligen att man ska programmera hjärnan till att koncentrera sig på en sak åt gången. Själv kan jag komma på mig själv att samtidigt som jag tex bloggar har tusen andra saker i huvudet och därför blir det inte alls sådär effektivt som det borde bli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.