Höstblåsor – en pina för barnen

Vi har en gnällig liten Ludwig här hemma, han har troligen åkt på något som kallas för “höstblåsor” och det gör så ont i hela mammahjärtat att se honom lida. Det är framförallt när han försöker att äta som det förmodligen svider något kopiöst och han blir alldeles förkrossad, han är ju såklart hungrig och vill inget hellre än att just äta. Typiskt nog är det samma helg som mannen är på “herrmiddag” så jag ringde in min kära mor för lite assistans här ikväll/natt, ifall det skulle bli som igårkväll/natt när han över huvudtaget inte kunde sova och bara ville bli buren fram tills halv två. Mina ben orkar nämligen inte med att bära omkring på honom längre stunder plus att hela magen drar ihop sig, en svår ekvation det där.

Jag och mamma passade i alla fall på att gå en sväng på Emporia under dagen så tog Calle dagspasset här hemma, får hoppas på att Ludwig nöjer sig med mormor om det är så att denna kvällen/natten blir jobbig. Vi har hur som helst haft en supermysig dag tillsammans, shoppat en hel del och lunchat/ätit middag tillsammans och nu går mamma och Ludwig omkring här hemma. Han är ju jätte trött men vägrar att inse det själv så vi tänker att vi kör slut på honom tills dess att han däckar.

När det gäller höstblåsor så är det en virusinfektion som ter sig i feber och blåsor som kan sitta i munnen, på läpparna, kindernas insida, tunga och gom. Ibland kan man även få blåsor på händerna, fötterna eller stjärten och Ludwig har fått blåsor på alla dessa ställen men det är framförallt de i munnen som är besvärliga. Så fort han försöker att äta så slutar det med att han kastar iväg maten och blir fullkomligt förkrossad, jag kan bara föreställa mig hur mycket det svider. Det var någon som skrev till mig på Instagram att hennes man inte hade kunnat äta på 4 dagar när han drabbades och då är det en vuxen person, stackars lilla Ludwig. Vi har gett honom alvedon för att dämpa smärtan och försökt att matcha matandet när alvedonet börjat värka, nu ikväll fick vi i honom lite drickyoghurt med sugrör samt en glass. Höstblåsor är tydligen jätte smittsamt så jag hoppas i alla fall att mamma slipper att åka på det, jag och Calle lär väl drabbas med tanke på att vi så sent som för någon dag sedan pussade Ludwig på munnen…

6 comments on “Höstblåsor – en pina för barnen

  1. Försök göra smoothiesar, men att de inte ska vara ”sura” det svider, näringsberikad med olja för näringens skull. Och isglass av vätskeersättning, kallt o svalkande i munnen Jag hoppas han blir fort bättre, de små liven ❤️❤️❤️

  2. Brrrrr, väldigt smittsamt tyvärr – min man blev vänligt men bestämt utföst ifrån vårdcentralen när han ovetandes sökte hjälp för detta tillsammans med dottern. Det var tydligen inget som var särskilt “välkommet” på vårdcentralen, fullt förståeligt såhär i efterhand dock! Dottern klarade sig betydligt bättre än vad vi gjorde som låg däckade en vecka vardera med hög feber och fruktansvärda smärtor (jag kunde knappast gå eller röra mina fingrar, hemskt!). Håller alla tummar och tår att ni slipper och att Ludwig kryar på sig inom kort!

    • Men åhhh nej, det låter ju riktigt illa. Jag vet inte om jag orkar med att drabbas av det också nu när jag är gravid! Vi var i kontakt med läkaren idag och han var inte helt övertygad om att det var just “höstblåsor” men i vart fall så var det ett liknande virus, det finns tydligen flera som ger just blåsor. Det är så hemskt att se Ludwig sådär, det känns som att det blivit lite bättre för idag äter han lite mer….dock är han sååå gnällig. Tack för omtanken.

  3. Det är väldigt ovanligt att höstblåsor smittar till vuxna, men kan hända om man inte är immun sedan tidigare😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.