Mina smink- och hudvårdsrutiner

Med jämna mellanrum får jag frågan om jag kan berätta lite kring mina smink- och hudvårdsrutiner och jag måste erkänna att jag är väldigt sparsmakad när det kommer till den här biten. Jag vill ha det så enkelt som möjligt och målet är att hitta de rätta produkterna som verkligen fungerar och sedan kommer jag att hålla mig till dem. Jag är långt ifrån i mål men några produkter har jag verkligen fallit för. Jag är heller inte den som samlar på mig flera olika sminkprodukter som sedan knappt används utan jag använder upp en produkt innan jag testar ett nytt varumärke.

Sminkväskan (detta är den stora modellen) fick jag i bröllopspresent av min kära make, den har stått på önskelistan ett tag och snacka om att jag blev både glad och överraskad när han gav mig den! I år firade vi nämligen läderbröllop så det passade ju alldeles ypperligt att få denna presenten som en symbol för vårt ”läderbröllops-firande*, själv gav jag maken ett bälte från Mulberry.

Nedan steg gör jag alltid när jag lägger min makeup:

  1. Jag börjar med att smörja ansiktet med en primer och denna från YSL är en nyfunnen favorit, det var en kollega som tipsade mig om den och det känns verkligen som att sminket sitter mycket bättre efter att man applicerat den. Den drar ihop porer och man får en härlig känsla i hyn efter att man har applicerat den. Jag använder den även de dagar då jag inte bär någon makeup.
  2. I nästa steg lägger jag concealer under ögonen och den här från Kat Von D (jag har färgen L11 Neutral) är också en ny produkt som jag börjat använda, det var min kära bloggkollega Anna som tipsade mig om den efter att jag hade beklagat mig över den jag tidigare använde från Makeup Store som blev fullkomligt ”kakig”. Dock ska det poängteras att det är viktigt att man är noga med att använda ögonkräm innan man applicerar denna concealern för man behöver ha återfuktad hud. Nu har jag väldigt torr hud så jag behöver det än mer. Jag tycker att denna concealern är betydligt bättre än den jag använde innan men jag är inte helt hooked så när denna produkten är slut kommer jag att testa en ny från Chanel som jag också fått tips om.
  3. Efter att jag lagt concealern applicerar jag smashbox camera ready BB cream  (jag har färgen Light neutral) och denna gillar jag supermycket, den sjunker verkligen in i huden och känns snarare som en ansiktskräm än som en foundation. Den är kanske inte SUPER-täckande men jag tycker generellt inte om att se för sminkad ut utan bara dölja lite ojämnheter i hyn så den passar mig perfekt.
  4. Sen är det dags för Bareminerals BARESKIN som är ett puder som jag applicerar ovanpå min foundation, det jämnar till ytterligare.
  5. Rouge är något som jag tycker är supersvårt, just nu använder jag Dior Blush i färgen ”cocktail peach” som jag också börjat använda efter rekommendation men så här med facit i hand så tror jag inte att färgen egentligen passar mig så bra. När jag använt upp denna produkten tänker jag bege mig till typ Åhlens och be om att bli sminkad för att se vilken nyans som faktiskt passar mina toner. Produkten känns dock väldigt lyxig, jag älskar förpackningen…
  6. Ögonbrynen fyller jag i med Makeup Stores Tribrow och den har jag använt så länge jag kan minnas, jag har testat olika pennor också men jag tycker att det är lättare och blir ett mer naturligt resultat med denna. Så snart jag är klar med graviditeten och även amningen ska jag dock testa att fylla i dem med någon mer permanent behandling.
  7. Jag avslutar brynen med att stryka på NYX control freak för att hålla stråna på plats hela dagen.
  8. Sedan använder jag samma palett som jag målar brynen med till ögonskugga, jag börjar med att lägga den ljusa färgen över hela ögonlocket och tar sedan den mellersta färgen ut mot sidorna och rundar av med att måla med en kajalpenna (nu fick jag inte med denna på bilden men det är en mörkbrun penna) längst med den övre fransraden.
  9. Sist men inte minst böjer jag mina ögonfransar och målar sedan med Loreals False Lash Teleacopic som är den enda mascaran som jag tycker funkar på mina fransar. Jag har väldigt tunna fransar och de är heller inte särskilt långa så de klumpar lätt ihop sig med andra mascaror.
  10. På läpparna har jag alltid Clarins Natural lip perfector som nu har lanserat två färger med mer pigment så det nästan blir som ett läppstift. Just nu har jag nr 17 – Intense Maple och jag älskar färgen.

När det kommer till hudvårdsprodukter har jag testat flera exklusiva dyrare varumärken men det slutar alltid med att jag återgår till L300-serien som finns att köpa på Apoteket, det är de produkterna som visat sig fungera bäst på min yt-torra hud. Nu känner jag mig inte 100% nöjd för i bästa av världar vill man ju att hyn ska vara ordentligt återfuktad och det har väl min hy i princip aldrig varit men dessa produkterna är de som åtminstone gör sig bäst av de jag testat. Jag har även rengöringsmjölken i samma serie och den börjar jag alltid med när jag tvättar ansiktet, sedan applicerar jag ögonkrämen följt av serumet och sist ansiktskrämen. Ögonkrämen är ett måste framförallt om jag ska sminka mig för annars är jag fullkomligt snustorr under ögonen och att lägga på en concealer på det är ju katastrof.

Nåväl, jag hoppas att ni gillade inlägget och efterhand som jag hittar mina guldkorn när det kommer till smink- och hudvårdsprodukter lovar jag att uppdatera er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.