Sunday Costume och vecka 30

Vecka 30 är helt klart en milstolpe i graviditeten, så skönt att äntligen ha nått hit! Barnet är nu ca 36cm långt från huvud till fot och väger i slutet av veckan ca 1,58kg. Barnets kroppsbehåring – lanugohåren – börjar försvinna, även om ett par fjuniga strån kan finnas kvar vid födseln. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången, man kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten.

Hur mår jag? Som vanligt skulle jag vilja säg, gravidkrämporna avlöser varandra och begränsar mig verkligen. Jag tror bestämt att jag har fått varenda krämpa man kan få! Det som är tuffast nu är att jag har enormt skav mellan benen, jag kan knappt ha trosor på mig och vill helst bara gå omkring i min mjukisdress. Imorgon ska jag lämna ett nytt urintest hos BM för att säkerställa att det inte är urinvägsinfektion jag har sen rekommenderade hon en kräm som jag ska köpa och smörja mig med. Positivt är dock att jag klarade sockerbelastningen utan problem, jag har alltså inte gravid-diabetes och det känns helt fantastiskt!

De absolut skönaste plaggen just nu är detta alldeles ljuvliga mjukis-setet från Mamalicious, det är drömmen! Det sitter inte åt någonstans och materialet är så mjukt och skönt mot kroppen. Det kommer dessutom att passa utmärkt även till amningen tänker jag eftersom det är knappar upptill vid brösten. I söndags gick jag omkring i detta hela dagen och det är det första jag tar på mig när jag kommer hem från kontoret om vardagarna, nästan så att jag borde beställa ett till så att jag har ombyte när detta ligger i tvätten. Jag har storlek S i mitt. Nu ska jag hoppa i ett varmt bad, som jag hoppas ska lindra mot svedan, innan det är dags för kvällsjobb. Vi har ett antal deadlines på onsdag som jag inte kommer hinna med om jag inte jobbar kväll idag och imorgon så det blir en osocial vecka här hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.