Garderob – Ludwigs rum

Äntligen är den på plats!! Eller, på plats har den ju varit ett tag men vi har inte kunnat använda den eftersom den stod så himla ostabilt och därför behövdes förankras i väggen. Planen var att ”bygga in den” och med det menar jag att det tex inte skulle varit något mellanrum upptill, inte heller mellan garderoben och murstocken till vänster samt att vi skulle monterat en långsida till höger som sedan skulle målats i samma färg som rummet. Det var ”Fixar-Jockes” mission denna helgen och tro mig, han vände och vred på varenda idé för att förverkliga denna inbyggnation men när han och maken hade spenderat otaliga stunder med att kalkylera lösningen insåg till och med jag att det inte skulle vara värt jobbet. Där och då beslutade vi oss för att istället ha garderoben fristående, kant i kant med murstocken, och endast regla fast den i väggen så att det inte finns någon risk för att den ska välta.

Måttet på garderobsdjupet och djupet från väggen till murstocken är i princip detsamma, dock gör golvlisten att vi inte kan ställa garderoben helt mot väggen (samt så behövdes det plats baktill för regeln som vi har monterat i väggen) så det blir ett mellanrum sett från det andra hållet (se bild nedan). Jag löste det snyggt med att hänga Ludwigs Iris-lampor i springan så att den inte blir fullt så framträdande och jag tycker att det blev riktigt bra.

Trots denna ”enkla” lösningen höll ”Fixar-Jocke” och CJ på i timmar med att få garderoben helt på plats. Alla väggar och vrår är såklart sneda här hemma i och med det är ett gammalt hus så utöver att regla fast den i väggen var de tvungna att justera den undertill så att den skulle bli rak! Det är tur vi har vår ”Fixar-Jocke” för annars hade ingenting blivit gjort här hemma. Jag sa det till honom och mamma innan de åkte hem i söndags, det är så skönt att ha de två på plats för vi får så mycket gjort. Ibland behöver man någon som tar tag i sakerna och det gör verkligen dessa två! Mamma hjälpte tex oss med att frosta av frysen, en sådan sak som vi aldrig själva tar tag i! Mamma föreslog att jag var tredje månad skulle lägga in i kalendern att jag ska köra en avfrostning, haha! Det kommer liksom aldrig att hända, även om jag inser att det blir så mycket enklare om man precis som hon föreslår gör det oftare.

I helgen ska jag ta tag i att fylla upp garderoben och oj vad jag längtar, jag tänker att barnen ska ha halva klädstången samt två lådor var och längst ner kommer vi förvara påslakan mm. Högst upp tror jag vi får nyttja till handduksförvaring och dylikt för vi får inte plats med allt här hemma. Jag ser så himla mycket fram emot tills när vi även har fått iordning på förvaringen i badrummet, där tänker jag ett helskåp från golv till tak som oavkortat ska tillägnas badrumstillbehör där även badlakan och handdukar inkluderas. Sen har vi nog ”ok” med förvaring här hemma.

Vi har köpt en dubbelgarderob från Ikea i serien PAX (samma som vi har i vårt sovrum), det finns olika djup på dessa garderober och till Ludwigs rum har vi den ”smalare” varianten samt den högsta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.