Sjukstuga och Falsk Krupp

Vår helg blev inte alls som vi hade tänkt oss! Vi började dock lördagen med att besöka en ny lekplats och spendera lite tid ute i det fina höstvädret, Ludwig sprang omkring och lekte bland löven. Vi försökte lära honom att man innan man går över gatan måste titta till vänster, höger och vänster för att säkerställa att det inte kommer några bilar (vilket maken gör på bilden ovan) innan man slutligen kan korsa vägen. Jag vet inte riktigt om han kopplade men han pekade på bilarna så tids nog kommer han förhoppningsvis att förstå. Det tar nämligen inte mer än ett ögonblick sen har han rusat all världens väg vilket vi båda känner är en stor fara, vågar inte ens tänka tanken om det skulle inträffa och en bil kommer farandes precis där han springer.

Under dagen igår började Ludwig successivt att hosta mer och mer och fram mot kvällen lät det riktigt illa, vi anade vad som komma skulle för det lät precis som början till ”falsk krupp” som han har haft ett antal gånger redan. Tro mig, man vänjer sig aldrig vid detta tillstånd! Mycket riktigt vaknade han ungefär varannan timme under natten och andningen blev mer och mer ansträngd. Vid halv tre på natten var det så illa att vi båda blev fullkomligt livrädda. Man kunde höra att han hade slem i halsen som inte ville ge med sig, samtidigt fick han själv panik och det i kombination är ingen bra duo. Han kräkte upp lite av slemmet vid ett tillfälle men tillståndet blev inte bättre och plötsligt fick han andningsuppehåll och det såg ut som att han var på väg att tuppa av, där och då ringde vi 112 och efter 8 minuter hade vi en ambulans på plats. Vi bar ut Ludwig (som hade hunnit att piggna till något) där han fick en syrgasmask med adrenalin, efter en halvtimme var andningen OK igen. Vi gav honom en medicin som vi skulle lösa upp i vatten och sedan slog vi oss ner i soffan tillsammans med honom och tittade på ”Peppa Pig” tills han somnade i vår famn. Det är så märkligt det här med Falsk Krupp, det inträffar ju när en förkylning bryter ut och då oftast under natten men sen är det i princip som bortblåst dagen efter. Idag har han såklart varit förkyld, hostig och ovanligt trött och gnällig vilket inte är så konstigt när han inte mår bra men just Kruppen är ju borta…

Jag och mannen är mer trötta nu EFTER helgen än vad vi var innan vi gick hem från jobbet i fredags, jösses vad sådana här situationer tar på krafterna. Jag börjar dessutom själv att känna mig krasslig. Gårdagen gick enbart åt till att ”ta sig igenom dagen”, när Ludwig sov låg även vi och sov. Vi hängde i trädgården för att få lite frisk luft men i övrigt gjorde vi ingenting….nu ser jag fram emot en ny piggare vecka och hoppas att nästa helg blir lite bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.