Höstpyntat inför Halloween

Den här helgen har det inte blivit många knop gjorda, vi har varit fullkomligt slutkörda hela familjen. Men vi har i vart fall haft det mysigt tillsammans, knappt lämnat hemmet förutom när vi var iväg och köpte lite blommor och en pumpa som vi pyntat med idag. Jag funderade först på om jag skulle göra en pumpalykta som jag gjorde förra året men orken fanns inte där så den får stå och glänsa på trappen i sin helhet nu under Halloween. Ludwig är inne i en supermysig fas där han hela tiden vill hjälpa till, han torkar disken (det som är i plast förstås), tömmer återvinningen, går ut med soporna och nu var han högst delaktig när vi planterade blommorna. Så gulligt! Jag hoppas att denna egenskapen håller i sig….

I veckan har Ludwig Halloween-fest på Förskolan och på lördag väntar ett Halloween-kalas för kompisen Alexander, vi har beställt en supersöt utklädnad till honom och jag riktigt längtar tills nästa helg bara för att se alla dessa små utklädda. Det är ju sååååå gulligt!

Det är lite tråkigt att jag inte har någon energi eller motivation till att fixa här hemma för det är ju sånt som jag annars tycker är så himla roligt, jag antar att det vänder så snart Elsa har anlänt för just nu känner jag mig lite som en fånge i min egen kropp. Idag gick jag in i vecka 33 och bebisen är ca 40 cm lång och väger i slutet av veckan ca 2,15 kg. Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, tex om det är dag eller natt. Man ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen. Om barnet har lagt sig till rätta kommer det börja kännas betydligt behagligare, det blir lättare att andas och om man har haft magbesvär kan det försvinna nu. Elsa har definitivt inte lagt sig till rätta än för jag känner av båda dessa symptomen ganska kraftigt! Man kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del beskriver det som elektriska stötar. Dessa känner jag ganska ofta och det är sååå obehagligt!

På fredag ska vi på ultraljud och jösses som jag längtar! Efter att man har fått en liten glimt av bebisen i magen får man så mycket energi som man kan leva på ett tag framöver. Tänk att det bara är 55 dagar kvar till fullgånget BF och om hon kommer lika tidigt som Ludwig så är det bara 34 dagar kvar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.