En trött gravid mamma…

Inatt sov jag faktiskt helt ok, var väl uppe tre-fyra gånger på toaletten men kunde somna om ganska snabbt efteråt. Trots det är jag fullkomligt slut idag, jag blir andfådd av precis ingenting och mår konstant lite halvt illa! Oj vad jag längtar efter att få må bra och slippa alla krämpor!! Det är också anledningen till min sega uppdatering här på bloggen, så fort jag kommit hem från kontoret har jag i princip lagt mig på soffan och redan vid 20-21 har jag förflyttat mig in till sängen eftersom det blir alldeles för obekvämt att sitta upp. Behöver jag nämna att jag är trött på detta??

Igår var vi i vart fall på ultraljud och allt såg bra ut, lilla Elsa ligger helt på snittet och väger exakt enligt appen. Om hon fortsätter att växa i denna takten och stannar inne i magen tills BF kommer hon att väga ca 3.500g vilket är exakt som Ludwig, han vägde ju 2.975g när han kom till världen 3 veckor för tidigt (bebisarna ökar ca 200g i vikt per vecka i magen). Vi fick även se Elsa med 3D och WOW vilken känsla, då ser man verkligen att det är en bebis som ligger där inne och myser. Med Ludwig fick vi aldrig något 3D ultraljud. Vår spontana reaktion när vi fick se henne var att hon inte alls liknar Ludwig men samtidigt är det svårt att se eftersom bilderna är så in-zoomade plus att de är väldigt tilltryckta inne i magen. Nu längtar vi mer än någonsin tills dess att hon anländer! Jag ska förresten till läkaren på måndag för att kontrollera livmoderhalstappen eftersom jag har sådana enorma sammandragningar, BM vill se så att den inte har förminskats och att det ”buktar ut” för i så fall är det ryggläge för min del. Med Ludwig hade jag också enorma sammandragningar men livmoderhalstappen höll sig stabil ganska länge men i slutet hade den förminskats något…

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen, idag vankas det nämligen Halloween-kalas för Ludwigs kompis Alexander! Det ska bli så kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.