Vecka 34 och bara några veckor kvar nu…

Det är tungt! Min kropp har nog aldrig känt sig så här svag tidigare, jag hoppas jag får lite superkrafter när det väl är dags för att föda för just nu känns det inte som att jag hade orkat ta mig igenom det “passet”. Nu är vi dock inne i vecka 34 och förutsatt att även Elsa kommer för tidigt (jag räknar skarpt med att hon gör det) så är det bara några veckor kvar, närmare bestämt 3-4 veckor! 83% av graviditeten är avklarad och bebisen är ca 42cm lång och väger i slutet av veckan 2,35kg. Barnet kan själv bekämpa lätta infektioner och det känns enormt skönt! Kring den här perioden lägger sig många barn till rätta och vissa fixerar huvudet i bäckeningångens, BM kunde känna att Elsa låg med huvudet neråt men hon hade ännu inte fixerat sig vilket jag hoppas på att hon gör snart.

Nu till min nya sköna gravid-/amningströja, det är ungefär så här jag går klädd mest hela tiden numer. Ett par mjuka tajts och en skön tröja. Allt som sitter åt framkallar sammandragningar så hemma lever jag i min mjukisdress som inte sitter åt någonstans, tajts kan jag bara ha kortare stunder eftersom de sitter över magen. På kontoret blir det mestadels klänningar och ett par mjuka strumpbyxor (med stödstrumpor undertill, haha) som inte sitter alls hårt över magen men ändå framkallar sammandragningar. Imorgon ska jag träffa läkaren och det känns tryggt att få reda på om sammandragningarna är något som jag bör “lyssna på” och helt enkelt ska undvika all fysiskt aktivitet. I så fall blir det sjukskrivning de sista veckorna…

Det bästa med denna tröjan är att det finns en glipa vid brösten så att man enkelt kommer kunna amma i den, så smart! Jag kommer att bo i denna tröjan i vinter!! Ni finner den här (klick).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.