Månadsuppdatering Elsa

Om två dagar är denna Donnan en hel månad gammal, tiden har aldrig gått så snabbt som nu! Vi var på besök hos BM i förrgår och då vägde hon hela 4.480g och tillväxtkurvan går spikrakt uppåt, vilket såklart är jätte bra men oj vilken storleksskillnad gentemot när Ludwig var lika gammal. Han var ju så petit och kunde ha varje klädstorlek relativt länge till skillnad från Elsa som redan har vuxit ur det mesta som vi hade köpt innan hon anlände. Sett till hur jag och maken var som bebisar rent storleksmässigt brås Ludwig på mig och Elsa på maken som vägde över 4kg när han föddes, det tror jag att Elsa också hade gjort om hon inte hade kommit 11 dagar för tidigt (hon vägde 3.710g). Hon är med andra ord väldigt rund och go…

Hon är en supersnäll bebis som (förutom när hon har ont i magen) sover jätte bra på nätterna, hon vaknar för det mesta och vill äta runt klockan ett, fyra och halv sju vilket är helt OK förutsatt att hon somnar om snabbt efter mat och blöjbyte. Inatt var det dock en hemsk natt, både jag och maken var vakna mellan 01-03 då hon vägrade att somna om och sen vaknade hon vid fyra och skulle ha mat för att till sist stiga upp vid sjutiden. Vi blev snabbt påminda om hur vi hade det med Ludwig för han vaknade i princip en gång i timmen och vägrade att sova om han inte bokstavligen låg PÅ mig vilket i sin tur gjorde att jag inte kunde sova trots att han låg och sov. När Elsa väl har somnat sover hon jätte bra i sitt babynest som vi har i mitten av sängen, av någon anledning sover hon inte alls bra när vi placerar nestet i sidosängen men jag antar att hon känner av närheten till oss när hon ligger i sängen. När det kommer till magontet har vi testat allt: Sempers magdroppar, Miniform-droppar, magmassage, pysventil (dessa hjälper henne åtminstone att få ut bajset) samt så har jag uteslutit kost som vanligen ger gaser i magen. Vi ska även byta ut D-dropparna till vattenlösliga samt så funderar jag på om jag ska testa att utesluta komjölksprotein ur min kost men tydligen kan man göra ett pricktest för att se om hon är känslig mot detta så jag ska först prata med BM och se vad hon säger.

Nej, nu måste jag väcka Ludwig här hemma för han har sovit i över en timme nu. Förskolan hörde nämligen av sig vid tiotiden om att det var en epidemi av kräksjuka på avdelningen och att det bara var Ludwig och ett barn kvar varav det andra barnet precis hade kräkts och skulle åka hem. Vi var snabba på att hämta hem Ludwig och nu hoppas vi innerligt att han inte har blivit smittad! Att ha båda barnen hemma när Elsa har ont i magen och konstant vill bli buren är ingen hit…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.