Lugnet före stormen…

Åhhh, lugnet! Maken for precis iväg till simhallen med Ludwig och kvar här hemma är jag med en liten gnyende Elsa, jag vet att det likt en tickande bomb är nedräkning tills nästa amningsrunda så jag passar på att fort som tusan logga in här och skriva ett snabbt inlägg. Jag förstår verkligen inte hur allt kan ta så lång tid, vi hinner inte med någonting om dagarna. Nu är klockan redan två och det enda vi har hunnit med är en PW kring Kalkbrottet samt ätit frukost och lunch. Vi har konstant en back-logg på hushållsarbetet och det får mig att må dåligt rent psykiskt (jag skulle vilja säg att detta är det jobbigaste med att ha två barn!), jag är en person som vill ha ordning och reda runtomkring mig men det är fullkomligt omöjligt. Jag undrar om vi någonsin kommer att komma ikapp och gör vi inte det finns det ta mig tusan risk för att jag blir deprimerad på riktigt, just nu har det svajat lite fram och tillbaks för mig men efter att ha sovit ut (jag sov en timme på eftermiddagen samt gick och la mig halv tio på kvällen igår) till halv nio känner jag mig som en ny människa. Idag har motivationen varit på topp och jag har känt mig så otroligt glad och tacksam över livet och min lilla familj.

Nästa vecka ser jag fram emot att Ludwig ska vara på Förskolan om dagarna och att jag får lite bättre rutiner här hemma (vi fick ju hämta hem honom i torsdags eftersom det gick kräksjuka på hans avdelning och han var det enda barnet som inte hade drabbats, än så länge har han klarat sig och nu har det gått 4 dygn) för när även han är hemma finns det inte utrymme till någonting. Jag förstår inte hur man kan välja att inte ha sina barn på Förskolan när man är mammaledig för då hinner man ju aldrig att återhämta sig, eller också tycker man att det är fantastiskt roligt att konstant sitta på golvet och leka vilket jag har kommit fram till att jag inte gör. Det är kul en stund då och då men att hela tiden underhålla em 2-åring tar på krafterna, all eloge till er som jobbar med småbarn!

Nej, nu ska jag färdigställa fotoalbumet till Ludwig som jag har jobbat med i månader! Jag har bara texten till bilderna kvar sen är det redo att skickas för print, jösses vilken lättnad att ha det klart. Av erfarenhet blir sådana här saker aldrig avklarade om man inte gör dem direkt så det har stått högst upp på min to do lista som aldrig tycks minska. Den fina blombuketten fick vi förresten i samband med Elsas födelse, jag passade på att fota den men har inte hunnit visa er den förrän nu.

2 comments on “Lugnet före stormen…

  1. Jag förstår verkligen din känsla, jag blir otroligt stressad och mår jättedåligt när det är stökigt och oordning hemma. Nu är vår kille 2 år i mars och jag är fortfarande föräldraledig halvtid så huset hinner hållas fint, men annars skulle det inte hinnas med! Har hört så många säga att jag ska lära mig att det får vara stökigt ibland och att man ska sänka förväntningarna, lättare sagt än gjort, mår lika dåligt när det är kaos hemma🙈

    Får vi syskon i framtiden kommer det definitivt gå sina 15 timmar på förskola i veckan, är ju bra för de också att träffa andra och få annan stimulering. Däremot tycker jag att 15 timmar känns lagom om syskonen är små, en 5 åring skulle nog behöva vara på förskola mer än 15 timmar per vecka! Hur fördelar ni timmarna på förskolan? För visst gäller väl max 15 timmar i veckan för syskon där ena föräldern är föräldraledig i hela Sverige?

    • Va härligt att jag inte är ensam om att känna sådär! får också höra det sååå ofta, att jag måste sänka mina krav och det HAR jag verkligen gjort men det går till en viss gräns. Ludwig har jätte skoj på förskolan och vill knappt gå hem när vi hämtar honom, han ska ”bara leka klart” så det känns otroligt skönt. Han hade absolut inte haft lika skoj med mig här hemma, det blir ju ganska mycket fokus på Elsa så det hade varit svårt att ge honom tillräckligt med uppmärksamhet. Vi har haft Ludwig hemma i en månad i samband med att Elsa föddes men nu går han på Förskolan på heltid eftersom jag även pluggar under min ledighet. Det brukar vara 15h på de flesta Förskolor och sen att man måste lämna och hämta inom vissa tider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.