Bugaboo Donkey 2 Duo – Classic Navy

Nu har jag hunnit inviga vår vagn som dubbelvagn och tänkte att jag skulle dela med mig av mina erfarenheter kring att rulla en Bugaboo Donkey Duo 2. Jag rullade tidigare en Joolz Day 2 som jag gillade supermycket men jag måste erkänna att jag har blivit fullkomligt frälst i Bugaboo efter att vi införskaffade detta vrålåket. En smidigare vagn får man leta efter för att inte tala om alla smarta accessoarer som finns till vagnen. Något som jag saknade på vår förra vagn var en ordentlig sufflett så därför blev jag lyrisk när jag insåg att det till Bugaboon finns en särskild sommar-sufflett (den beiga i bilden) som vi faktiskt har använt även nu i vinter, en sufflett av rang om ni frågar mig! Man kan dra ner suffletten hela vägen vilket dessutom bidrar till att barnet kan sova lite mer i fred utan att störas från allt runt omkring när man är ute på promenad, på bilden har jag dock inte suffletten fullt nerdragen. Andra accessoarer som vi har köpt till är den mysiga åkpåsen som Ludwig ligger i (han älskar att bli nerbäddad här), skötväska (denna är sååå bra, enkel att ta med och rymmer precis det mest nödvändiga), mobilhållare, adapter till babyskyddet samt en ståbräda till Ludwig men han är lite för liten för den än…

Utöver alla accessoarer så är vagnen otroligt lättkörd och smidig, även som dubbelvagn. Dock känner man sig konstant i vägen när man tex går in på en restaurang eller i någon mindre butik eftersom den blir ganska bred körandes med två barn (vissa dörröppningar kommer man nätt och jämnt igenom), jag hade oavsett inte velat ha en vagn där ett barn ligger under det andra som en del dubbelvagnar är konstruerade. När man ska göra om vagnen från en enkelvagn till en dubbelvagn lossar man bara på på tre knappar och drar sedan ut chassit, så himla enkelt och när Ludwig tex är på Förskolan ändrar jag alltid den till en enkelvagn så att jag kan nyttja sidoväskan som tillhör vagnen (denna önskar jag att man hade fått plats med även när man har vagnen som dubbel för det blir lite ont om plats med all packning man ska ha med sig till två kids).

Både Ludwig & Elsa älskar att rulla vagn, det tar inte många minuter innan båda två sover sött efter att vi har påbörjat vår dagliga promenad. Givetvis krävs det en del planering så att Elsa är ammad och blöjbytt innan vi väl rullar hemifrån men förutsatt att dessa två behoven är tillfredsställda är hon fullkomligt frälst i sin liggdel. Jag får även känslan av att Ludwig känner en viss trygghet i att de två ligger bredvid varandra för han verkar så nöjd och tillfreds när Elsa också är med i vagnen. Han vill såklart sticka in handen och klappa på henne så man får ha lite koll så att han inte är alldeles för hårdhänt.

Trots att vagnen är en dubbelvagn och liggdelen av den anledningen är något smalare jämfört med den förra vagnen vi hade får man plats med ett babynest inuti vilket gör det enklare att bädda ner bebisen lite mer ombonat. Jag har förstått att en del bebisar absolut inte gillar att åka vagn och då kan jag rekommendera att testa med babynestet i för jag tror att många hade gillat vagnen om de hade legat lite mer ”fast” och inte åker rundor när man tex kör på ett gupp eller svänger vagnen.

Jag får ofta frågor kring vart vi har köpt vår vagn och vi beställde även denna vagnen ifrån Babyplus som jag verkligen kan rekommendera även er att göra, det är en webbutik där man beställer direkt ifrån Holland vilket många gånger gör att man kan spara en liten slant jämfört med om man skulle köpt vagnen av en återförsäljare här i Sverige. Det har funkat supersmidigt båda gångerna och det har varit snabba leveranstider, ibland när man köper barnvagn i butik här hemma i Sverige kan det ju vara många veckors leveranstid men det har vi inte upplevt när vi beställt från denna webbutiken. Det är dessutom jätte enkelt att registrera sin vagn på leverantörens hemsida (detta ska man tänka på att göra inom 2 månader från det att man har köpt sin vagn, gäller även om du köper den i Sverige!) så att man tar del av garantin precis som man hade gjort om man hade köpt vagnen i Sverige. Tilläggas bör att det dessutom är gratis frakt!

Fler bilder på vagnen finner ni i mitt förra inlägg här (klick).

2 comments on “Bugaboo Donkey 2 Duo – Classic Navy

  1. Jag håller fullständigt med dig, har älskat vår bugga sen start, suffletten är fenomenal! Jag stoppade åkpåsen i liggdelen när V var nyfödd, blev som ett nest då påsen var tvungen att ”rullas” i överkant och nere för att få plats, det var så smidigt! Helt klart bästa vagnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.