Ett välbehövligt frisörbesök

I veckan var det äntligen dags för mig att besöka bästa Emelie på Larsson & Lange, det har gått på tok för lång tid sedan senaste besöket men graviditeten och förlossningen har gjort att tiden bokstavligen har rusat förbi. Jag hade bokat tid vid 09 och när man helammar krävs det sin planering, det är ju en sak att Elsa ska ta flaskan och få i sig mat men sen är det också så att brösten helt enkelt måste tömmas efter ett antal timmar så för säkerhets skull hade jag packat ner pumpen i väskan. Nu slapp jag använda den och när jag kom hem var Elsa vrålhungrig och intog till min stora glädje sin måltid med god aptit, hon hade väl smuttat lite på flaskan så det gick i och för sig ingen nöd på henne.

Nu till besöket, jag tror bestämt att det kan ha varit den godaste koppen kaffe på riktigt länge. Känslan av att slå sig ner i frisörstolen och bokstavligen bli omhändertagen är total, Emelie gjorde mig så fin och massagen jag fick i hårbotten medan hon sköljde ur färgen i håret fick mig nästan att somna. Jag älskar att man dessutom får ligga i en massagestol under tiden som färgen sköljs ur, det fick mig att inse att det är hög tid att även boka in en massagetid. Min kropp är mör efter både graviditet, förlossning och nu allt bärande!

Emelie berömde åter igen tjockleken på mitt hår och det gör mig så glad, man tänker sällan på sådant själv men jag har nog rätt så fylligt hår. Eftersom färgnyansen i längderna fortfarande är så fräsch färgade vi bara utväxten för att få bort de grå hårstråna, utöver det klippte vi en bra bit på längderna och vore det inte för att jag förmodligen vill ha en trevlig håruppsättning när Elsa ska döpas hade jag klippt av ännu mer på längden. Jag blev så himla nöjd med resultatet och Emelie är verkligen så proffsig, jag känner mig fullständigt trygg i hennes händer och jag kan varmt rekommendera er att klippa er hos henne om ni inte redan har hittat “rätt” frisör. Frisörsalongen ligger precis vid Triangeln inne i stan vilket är perfekt avstånd till mitt kontor som bara ligger ett stenkast därifrån, förra gången jag var på besök smet jag bara ifrån en stund i samband med lunchrasten vilket underlättar när man har småbarn och konstant måste fixa med barnvakt etc. 

Jag uppdaterade mig även när det kommer till produkter och körde på samma schampoo och balsam som sist samt samma torrschampo som har en brun toning som döljer den gråa utväxten när den väl är tillbaks. Jag förnyade mig även lite och införskaffade ett värmeskydd som jag ska använda i längderna innan jag fönar håret samt ett nytt hårspray, när det kommer till hårspray är jag väldigt känslig både när det kommer till doft och finish. Jag vill inte att håret ska bli sådär stelt eller klibbigt som det lätt blir och det ska helst dofta fräscht så det ska bli intressant att testa dessa. 

Oj vad jag önskar att jag själv hade kunnat föna håret snyggt med rundborste, det blir ju aldrig lika snyggt som när man precis har varit hos frisören.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.