Topp tre favoritprogram just nu

Tycker ni, precis som jag, att det är svårt att hitta nya serier/tv-program att följa? Man vill liksom ha något att vila ögonen framför när man rundar av kvällen innan det är dags för att krypa till kojs. Problemet är bara att när vi väl hittar något som vi tycker är bra så plöjer vi av alla avsnitten i en rasande fart och sedan är vi tillbaks på ruta ett igen, där vi febrilt letar efter någon ny bra serie att följa. Senaste tiden har vi båda blivit fullkomligt frälsta i “husprogram” i alla dess former och nedan finner ni våra (mina) Topp Tre favoritprogram just nu:

Husdrömmar – det här programmet har svajat lite från säsong till säsong där förra säsongen var riktigt illa och fick oss att sluta titta men i år känns det som att de är på banan igen. Jag hoppas att varje avsnitt blir lika intressant som det första avsnittet, där de renoverade ett helt fantastiskt fint hus. Man får nämligen följa renoveringen av olika hus där varje program skildrar ett nytt husprojekt.

Drömmen om slottet – jag som älskar slott fastnade direkt för detta programmet. Det handlar om familjen Lätt som renoverar ett “fallfärdigt” slott som de bestämt sig för att bosätta sig i här i Sverige efter att ha bott i USA i ett antal år. Karaktärerna i programmet är dessutom så himla sköna och gör programmet ännu bättre! Man önskar ju att man hade en bråkdel av Stefans kunskaper när det kommer till renovering…

Fuskbyggarna – alltså detta programmet är det senaste i raden som vi har plöjt igenom. Hur har jag kunnat missa detta innan? Eller är det först nu när man själv har hus som man faktiskt tycker att det är intressant? Jösses så många Fuskbyggare det finns, det är skrämmande att de inte åker fast och gång på gång lyckas lura folk. Finns det verkligen inga straff för den här typen av bedrägerier? Det känns ju som att var och varannan person har stött på någon hantverkare som har lurat dem!

Vi har själv haft vår beskärda del av hantverkare som på ett eller annat sätt har misskött sig! En gemensam nämnare som jag kan dra hos hantverkare (dels efter egen erfarenhet men även efter att ha sett detta programmet) är att när det “kör ihop sig” för dem så struntar de blankt i att svara i telefon eller återkoppla till sina kunder och det kan vara något av det mest frustrerande man kan vara med om. Vi väntar tex fortfarande på att få återkoppling kring vår takrenovering, hantverkaren skulle ringa efter semestern (i somras) men vi har fortfarande inte hört ifrån honom. De missade nämligen en liten detalj, att de skulle städa undan allt bråte (som tillkommit under renoveringen) på vinden efter renoveringen plus att det sticker ut ett par långa spikar ner från taket vilket är rent livsfarligt om man råkar gå där uppe och inte ser att dessa sticker ner. Nu råkade vi inte ut för någon “fuskbyggare” i detta fallet men trots det har de inte slutfört sitt uppdrag….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.