Elsa 2 månader

Om några dagar fyller den här tjejen hela 2 månader (den 11e), tiden går så snabbt! Jag sökte upp detta inlägget (klick) som jag skrev om Ludwig när han var 2 månader och det stämmer nästan exakt in på Elsa, de är med andra ord ”syskonlika” till sättet om inget annat. En del tycker att de är väldigt lika utseendemässigt också men jag tycker nog inte det, Elsa är mycket rundare om kinderna men samtidigt är ögonen/näsan/munnen ganska lika. Mamma tycker att Elsa liknar mig när jag var liten och i vissa vinklar kan jag hålla med om det…

 • Elsa är lugn så länge någon bär på henne, hon har väldigt stort närhetsbehov och tycker absolut inte om att ligga själv varken i gungorna eller på golvet (korta stunder accepterar hon dock men det finns utrymme till förbättring enligt föräldrarna)
 • Elsa vaknar varannan timme på natten, det är som att hon, precis som Ludwig hade, har en ”mat- och sovklocka” installerad i hjärnan! Vi har som rutin att gå in i sovrummet klockan 22:00 så ammar jag och nattar henne så att hon ligger i sitt nest och sover senast klockan 23:00, sen vaknar hon klockan 01:00, 03:00, 05:00 och 07:00 och vid 08:00 ger jag mig och stiger upp! VARENDA natt!! Skillnaden mellan henne och Ludwig är att hon somnar om mycket snabbare, jag kan i princip lägga henne i nestet direkt efter amningen och hon somnar  med undantag för 05-amningen för då blir hon nästan alltid kaos. Jag minns att Ludwig ofta bajsade på natten men det gör inte Elsa så jag tror att hon får magknip efter att ha ätit en massa under natten, däremot kissar hon mycket så vi får ändå byta en blöja varje natt.
 • Elsa följer med blicken och har gjort det ett bra tag, hon är väldigt med och ler ofta samt svarar med olika läten när man pratar med henne.
 • Elsa har blivit en ”kräkbebis” precis som hennes storebror var, hon kräker alltid ner sina OCH mina kläder flera gånger per dag så hon hinner väl byta outfit säkert tre gånger dagligen medan jag går runt och luktar spya för jag har inte så många amningsvänliga plagg.
 • Elsa älskar att bada och njuter verkligen av dessa stunderna.
 • Elsa älskar att rulla vagn, hon somnar på tre sekunder från det att jag har kommit utanför dörren med vagnen.
 • Hon är vaken stora delar av dagen och vill då gärna bli buren, detta är något frustrerande då man blir så himla låst.
 • Hon tar inte napp, vissa stunder när jag har tvingat i nappen i säkert en halvtimme kan hon acceptera den men den trillar gärna ut så man får liksom sitta och buffra med fingret.
 • Elsa jollrar en del men inte så mycket.
 • Än så länge har hon sluppit skorv och alla värmeplitor/hormonplitor som hon fick efter ungefär en månad är borta.
 • Sist vi vägde henne (vid 6 veckor) vägde hon 5.020g, Ludwig vägde vid samma vecka 4.025g.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.