Planering av trädgården

Nu är det hög tid att börja planera trädgården, eller det var rättare sagt hög tid för det redan i höstas då många blommor faktiskt ska planteras då men energin som höggravid var på botten så det blev ingenting av det för min del så jag ger det en chans nu (får se om energin som tvåbarnsmamma räcker till). Jag har gett upp planen om en tulpanrabatt i år för det finns inga fina sorter kvar och den som jag och Karin hade hittat som man kunde beställa direkt från Holland hann sälja slut innan vi la en beställning men till hösten ska jag definitivt plantera tulpaner!

Nu är jag istället inne på Dahlior som helt klart toppar listan på ljuvliga trädgårdsblommor. Det är via konton som jag följer på Instagram som jag har fått upp ögonen för denna bedårande blomma och jag vill så gärna skapa en rabatt till bredden fylld av dessa. Jag har dock insett att det inte är den mest lättskötta varianten och eftersom den inte är någon perenn (återkommande varje år) blir det en hel del jobb med att bevara en Dahlia-rabatt, man måste gräva upp lökarna för vinterförvaring. Ungefär där la vi i princip ner planerna om att skapa en rabatt med Dahlior men jag kunde inte låta bli att i alla fall köpa några sticklingar som jag nu har planterat i plastkrukor för att så snart det inte finns någon risk för frost plantera dem i krukor utomhus, om jag lyckas med detta kanske jag ändå vågar mig på att köra all-in och göra den där rabatten. Vad tror ni? Har ni någon erfarenhet av blomman?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.