Torsk på tallin

Nu sitter jag här alldeles slut, klockan är 19 (jag skriver oftast blogginläggen kvällen innan de publiceras) och Ludwig har redan somnat. Det finns med andra ord utrymme för att åstadkomma något i ytterligare några timmar innan det är dags att gå och lägga sig men jag orkar helt ärligt inte göra någonting mer än att slå mig ner i soffan och se på tv. Så himla trist! Med det sagt så ska det poängteras att det enda jag har hunnit med att göra idag är att ta en PW och samtidigt hålla telefonkonferens med min kära vän Jenny som också är mammaledig (vi försöker matcha våra promenader och ringa varandra under denna stunden när barnen faktiskt sover) samt varit på BVC. Ja, sen har jag gjort alla hushållssysslor som tex bädda sängen, vika tvätten, tömma diskmaskinen, laga mat mm. Förstår ni hur dagarna kan susa förbi så här snabbt utan att man får någonting gjort? Då är jag ändå en person som kommer igång ”tidigt” på dagen, innan klockan hade hunnit slå nio hade jag duschat och badat min lilla docka samt ätit frukost.

Är det förresten någon som har erfarenhet av att er bebis har fått ”torsk” (svamp) på tungan (när det är lite vitaktigt på tungan), Elsa har haft det sedan hon föddes (dock inte särskilt mycket så inget hon har haft ont av, vissa bebisar kan få ganska mycket ”torsk” och på grund av det exempelvis tycka att det är obehagligt att äta) och nu har vi till och med gett henne behandling (man ger 1ml medicin 4 ggr om dagen) men det vägrar att försvinna. Nu har det dessutom börjat klia lite på mitt ena bröst så BM tyckte att även jag skulle behandla mig så att det inte är så att vi ”smittar” varandra. Hur som helst, det är så himla jobbigt att hålla på med den där medicinen och hon klöks varje gång vi ger henne den! Det har blivit bättre men till en början spydde hon som en gris! Detta är ju en typisk sak som ”man inte pratar om” men nästan alla bebisar har ”torsk” någon gång eftersom det finns naturligt i deras flora i munnen och jag önskar att jag hade fått höra andra som har upplevt samma och hur ni lyckades bli av med det…

4 comments on “Torsk på tallin

  1. Vår minsta hade det också, fick utskrivet någon gul sörja som vi skulle pensla på tungan och tyckte att det hjälpte!

    Hoppas att det försvinner snabbt!

    • Ja men det är nog samma som vi har nu, har kört på det i 2 veckor men det har inte försvunnit än! Första veckan kunde vi dock inte ta det 4ggr per dag då hon kräkte var gång vi försökte pensla på det men nu känns det som att hon accepterar det….

  2. Min minsta tjej hade också det och vi penslade/skrubbade Vichyvatten med en tops på tungan och då försvann det faktiskt. Så testa det annars.

    • Det testade vi till att börja med men det hjälpte inte alls, sen klöktes hon var gång vi tog in topsen (hon har det ganska långt bak på tungan) vilket till slut resulterade i att hon kräkte. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.