Planering av trädgården

Jag inser att jag inte har tagit några bilder på vår trädgård när den står i full blom, jag skyller på att jag mådde så dåligt i somras på grund av graviditeten så det glömdes väl bort! Synd för nu när jag ska planera trädgården hade jag velat se hur det ser ut, den är faktiskt ganska lummig med allt som blommar. Förra ägarna har gjort ett bra jobb när de planerat den men visst finns det alltid utrymme till förbättring? Eller rättare sagt så vill man ju sätta sin egen prägel och därför förändra lite. det gjorde vi när det kommer till framsidan (den såg dock ut som ett bombnedslag/soptipp) och den blev vi väldigt nöjda med, den gjorde vi om helt med stenläggning, staket och lavendelrabatt!

Det som ska adderas här är någon vacker kruka där vi kan plantera säsongsblommor, sen vill jag egentligen byta ut rosen bredvid dörren men det tar ju flera år för en sådan att växa upp så den planen har jag lagt på is. Däremot vill jag addera något till höger om rosen för där har vi lite plats att plantera, jag vet bara inte vad!

I bästa av världar hade vi gärna gjort om hela trädgården exakt som vi vill ha den men det är en alldeles för stor kostnadsfråga, jag hade tex gärna byggt om uterummet till ett attefallshus, bytt ut singelstenarna till smågatsten, gjort en utbyggnad av huset i form av punchveranda etc etc. Men vi får nöja oss med lite finjusteringar…

I år ska vi hur som helst skaffa ett nytt segel till pergolan, planera en ny rabatt, fixa till och göra det mysigt i uterummet samt införskaffa oss några trevliga krukor där vi kan plantera lite blommor efter säsong. På bilden ovan hade vi precis rensat bort allt ogräs mellan stenarna och jag önskar att det alltid såg så “städat” ut men det gör det alltså inte och det är ta mig tusan ett evighetsprojekt att bli kvitt den skiten. Ge mig gärna alla tips ni har, vi har redan testat att bränna bort det men det funkar föga! Det är nästan så att jag är beredd på att strö ut något medel som man egentligen inte borde!

I år ska vi även måla om luckan ner till källaren, det skulle vi gjort redan förra året och maken köpte till och med ny färg men sen blev det inte av. Vi tänkte även måla om den nedre delen av huset, själva grunden för där finns en del sprickor etc som måste spacklas igen (eller hur man nu fixar till sådant). Vi hade även planer på att påbörja vår andra renovering, dvs att fixa till källaren/ev bygga in nedgången men det projektet får dröja.

Till höger i bilden ovan, nedanför fönstret på uterummet tänkte vi göra en rabatt som sedan sträcker sig även längst med staketet mot grannen och det var här som jag hade tänkt mig att plantera dahlior.

Där smågatstenen ligger på bilden ovan tänkte vi har något form av cykelställ/skydd med tak, idag står våra cyklar inlåsta i förrådet men det får liksom inte plats där och vi vill gärna skydda dem mot oväder så gott det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.