En liten trädgårdsuppdatering

Ok, nu är det lite ändrade planer när det kommer till Dahliorna som jag hade tänkt plantera i trädgården. Som ni redan vet håller jag på att ”förkultivera” några så kallade ”1-åringar” (jag antar att man inte kan gräva upp dessa och plantera dem på nytt nästa år och att de av den anledningen heter 1-åringar”??). Hur som helst så växer de på bra i sina krukor, jag rättade till dem lite och fyllde på med jord för någon dag sedan och sen insåg jag att jag även behövde stötta upp dem med blompinnar men vi hade inte så att det räckte så det fick bli sugrör till en av dem. Man tar väl vad man har, haha! Jag fick även tips om att man ska klippa ner dessa under ”förkultiveringen” för då kan de förgrena sig men alltså jag vågar inte klippa i dem, det känns som att jag kommer ta död på dem då! Jag vet liksom inte riktigt vart jag ska klippa?

Nåväl, nu till förändringen. Min kära svärmor har också bestämt sig för att odla lite Dahlior och eftersom hon vet att jag är så förtjust i dessa blommor köpte hon några extra knölar även till oss så nu har vi inget val gällande rabatten som vi egentligen hade lagt på is. Nu får det bära eller brista, vi gör ett försök och vi får ju hjälp av svärföräldrarna så vi ska nog lyckas. Därför for vi väg och köpte ytterligare några knölar för jag ville även ha lite andra sorter, jag tror att det kommer bli en härlig mix! Haha, förstår ni att jag egentligen har NOLL KOLL på det här!! Jag vet inte ens om vi har knölar som fyller rabatten som vi har tänkt göra, den kanske blir alldeles gles! Vi ska även försöka hitta några perenner som ska planteras i samma rabatt för på så vis blir den levande hela sommaren, Dahlior blommar ju bara sent på sommaren. Ettåringarna som jag nu håller på att förkultivera tror jag att vi får plantera i krukor precis som jag hade planerat, eller kan man blanda dessa med de andra Dahliorna? Anledningen till att man ”förkultiverar” är för att blomman får en bättre start i livet (och det vill vi ju), de får gro sig och bli starka innan man sätter ut dem. Jag funderar på om vi trots allt ska ”förkulitivera” även knölarna för att få en bättre chans till att lyckas med detta projekt. Så snart det blir lite varmare kan jag ju ha dem ståendes ute i uterummet och då är platsen löst i vart fall, vi behöver bara tömma det på utemöbler först så jag tänker att det får ske i början av april. Sen ska jag givetvis komma ihåg att gå ut och vattna dem var och varannan dag och det är en störa utmaning…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.