Borta bra men hemma bäst!

Det blev en supermysig visit hemma i Sölvesborg i helgen och jag är så tacksam över att vi alla lyckades med att hålla oss friska så att vi faktiskt kunde hälsa på där hemma, Ludwigs rinnande näsa kommer man dock aldrig ifrån men jag hade förbjudit mamma att vara uppe i ansiktet på honom.

I fredags hade mamma stått i köket i flera timmar och förberett inför middagen som vi avnjöt fram mot kvällningen, ren och skär lyx att komma till ett dukat bord sådär. Det var första riktigt långa bilturen med båda barnen och vi lyckades matcha så att de sov hela sträckan, hemresan gick också bra men då tog det en liten stund innan Elsa föll i sömn och jösses vad stressande det är att ha en skrikande bebis i baksätet när man kör bil.  

Under lördagen fick jag ett par timmar till plugg (vi har inlämning på vårt andra grupparbete snart och jösses, det är rena rama uppsatsen vi ska skriva) medans resten av familjen begav sig på en långpromenad i det fina vädret. När familjen kom tillbaks körde vi grillpremiär till lunch och visst är det väl något alldeles speciellt med den där grilldoften, nu känns våren nära!! Jag är dock inte särskilt utvilad efter helgen för barnen kaosade fullkomligt under natten och eftersom mamma är sjuk så blir det heller inte aktuellt att hon ska rycka in och tex ta ett av barnen. Det underlättade dock att vi fick ta deras sovrum när vi var där, Elsa ligger ju i sitt nest mellan oss två och sen fick vi ha Ludwig i resesängen bredvid. Barnen vaknade om vartannat och Elsa som annars alltid somnar om utan problem efter att jag har ammat henne ville inte alls komma till ro vilket resulterade i att hon i sin tur väckte Ludwig. Jag var som en zoombie när vi steg upp vid sjusnåret, maken som hade suttit uppe till halv två och chitchattat och druckit whiskey med Jocke fick sovmorgon till nio! Så här i efterhand borde det vara jag som fick den med tanke på att det var alldeles självförvållat att sitta uppe sådär länge, själv gick jag och la mig vid elva men fick inte fler timmars sömn för det.

Ludwig är just nu inne i en fruktansvärd fas och gnäller över precis allt, det kan skifta på bara några sekunder från att han är så här strålande glad tills dess att han ligger raklång på golvet och gråter. Han är dessutom extremt mammig och vill att jag ska göra precis allt med honom, bara en sådan sak som att fylla på hans tallrik när han vill ha mer mat är det bara jag som får göra annars blir han rosenrasande. Haha! Vad får han allt ifrån?! Idag har i vart fall han och jag badat badkar tillsammans och han tyckte att det var sååå roligt, jag har aldrig badat med honom förut! Vi tappade upp badkaret med riktigt mycket vatten och fyllde det till bredden med bubblor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.