Planterat om våra växter

Nu har vi äntligen tagit tag i att plantera om alla våra växter här hemma, vissa av dem hade nämligen så mycket rötter att det knappt fanns någon jord kvar och det behövs ju för att blommorna ska få näring. Jag köpte lite finare planteringsjord på Plantagen samt lirkakulor som vi har i botten på de krukorna som inte har ett hål undertill, anledningen till att man har lirkakulor är för att minska risken för överbevattning. Vi gjorde dock ett litet misstag för vi planterade om blommorna direkt i krukorna, vi borde istället köpt lite större innerkrukor och planterat dem där i för när man ska duscha av blommorna är det ju så mycket smidigare att bara kunna lyfta ur dem och sätta dem i duschen! Men det är lätt att vara efterklok! Vi får kanske plantera om blommorna ännu en gång och göra rätt, haha! I och för sig ser det ju så mycket trevligare ut när man planterar direkt i krukan… 

Den här söta utomhuskrukan köpte jag till trappen på baksidan och planterade en pärlhyacint i den, tyckte det blev sååå fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.