En helg i trädgården!

Men wow, vilket väder vi fick igår! Vi var utomhus större delen av dagen och nu när jag har haft båda barnen hemma hela veckan har det blivit än viktigare att komma ut så mycket som möjligt för annars klättrar den här killen på väggarna här hemma. Vi brukar se till att gå ut en sväng i trädgården omkring tiosnåret på förmiddagen (för något år sedan hade jag kallat det morgon, haha) och stannar ute tills dess att Ludwig ska äta lunch och sen går vi även ut en sväng efter att han har sovit middag och då blir det antingen trädgården eller ett besök på någon lekplats. Oftast är jag bara bekväm och nyttjar vår fina trädgård, alltså den är guld värd när man har barn!

Den här helgen har jag fokuserat på att rensa bort allt ogräs mellan plattorna på baksidan och tro det eller ej men jag har i princip fått bort allting, det sorgliga är att det kommer tillbaks så snabbt igen. Har ni några bra tips på hur man kan få bort ogräs för gott så hojta till, jag har hört att man kan hälla på trädgårdsättika vilket jag tror att vi ska göra på framsidan men jag har svårt att tro att det är permanent. Smågatsten är verkligen ingen hit att rensa ogräs ifrån, de stora plattorna går ju snabbt så nu förstår jag varför man överväger att välja sådana plattor framför de små. Med facit i hand så borde vi lagt cement i fogarna för då hade vi sluppit ogräset!!

Nu till den rådande situationen här i världen, nämligen coronasituationen! Vi är så kluvna hur vi ska förhålla oss till hela den här pandemin, denna veckan höll vi Ludwig hemma från Förskolan eftersom allt kändes så olustigt. Vi ville avvakta och se om det skulle komma ut lite mer information innan vi åter igen lämnar honom på Förskolan och vad jag har förstått är vi inte ensamma om att hålla barnen hemma. På Ludwigs Förskola hade det varit omkring 25 barn och vanligen är där totalt 120 barn, med det i åtanke så borde det väl vara ganska “säkert” att lämna honom där? Jag tänker att alla som är minsta förkylda får ju inte ens vara på Förskolan och det känns även som att man tar situationen på allvar och håller barnen hemma om det skulle finnas minsta risk för smitta, eller hur resonerar ni? Ludwig saknar nämligen sina kompisar och går omkring och frågar efter “Lily” hela tiden och sen har jag tenta på fredag så jag funderar på om vi ska lämna honom på förskolan nästa vecka, samtidigt vill jag ju inte ta några onödiga risker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.