Bimbimbap – så gott!

Den här veckan kör vi matkasse och jösses så goda maträtter vi har haft hittills, jag bara måste dela med mig av det här receptet som fick fem poäng av hela familjen. Vi har verkligen haft brist på fantasi och förätit oss på de flesta av “våra egna” recept så det behövdes lite förnyelse i köket.

Recept 4 personer

600 ml vatten

300 g jasminris

1 zucchini

400 g skogschampinjoner

3 st salladslök

1 pkt vitvinsvinäger (ca 50 g)

4 st morötter

20 g ingefära

4 st vitlöksklyftor

50 g ketchup

50 ml sojasås

2 g Harissa kryddmix

500 g nötfärs

salt, peppar, olja efter smak & behov

Koka riset. Förbered grönsakerna – skär zucchini i tunna halvmånar, skiva champinjoner. Skiva salladslöken tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. Skala morot och riv den sedan i breda remsor på längden med en skalare. Blanda den vita delen av salladslöken med vitvinsvinäger och en nypa salt i en liten skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål. krydda med harissa kryddmix. Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna och fräs zucchinibitarna i 3-4 min. Sätt även dessa åt sidan. Fräs svamp med en skvätt olja i ca 3-5 min. Krydda med salt och peppar. Sätt svampen åt sidan. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 30 sek. Rör i nötfärsen och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min. Höj till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Lägg först upp riset i djupa skålar. Placera sedan köttet zucchini, svamp och picklade salladslök prydligt ovanpå. Toppa rätten med en skvätt harissadressing och resterande salladslök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.