Den flexibla bilbarnstolen – Maxi Cosi Mica

Alltså seriöst, förstår ni hur mycket den här roterande bilbarnstolen underlättar när man ska sätta i och plocka ur sin 2-åring ifrån bilen? Som jag har kämpat med att lyfta upp Ludwig och försöka vrida honom i korrekt position, det var framförallt en utmaning när jag var gravid men även nu eftersom han väger en hel del. Med den här bilbarnstolen kan jag vrida stolen mot mig och enkelt bära upp honom, sätta fast bältet och sedan vrida bilbarnstolen i rätt position. Drömmen!! Ludwig tycker dessutom att själva vridningsprocessen är så rolig och är noga med att peka och instruera mig om att bilstolen allt ska vridas framåt!

Jag tror inte att ni förstår hur mycket research vi har gjort innan vi kom fram till vilken bilbarnstol vi skulle ha. Det är för det första en ren djungel att välja vilket varumärke man ska ha men sen är det en ännu större djungel när man sedan ska hitta en bilbarnstol som funkar i bilen när man redan har en bilbarnstol i baksätet, de flesta bilbarnstolar tar alldeles för stor plats för att rymmas bakom förarsätet. Vi har ingen isofix i framsätet och de flesta bilbarnstolar fungerar endast med isofix, sen ville vi helst inte ha en bilbarnstol i framsätet eftersom barnen åker säkrast där bak. Nu har vi hittat en lösning som blev bättre än vi hade kunnat föreställa oss!

Elsa har ärvt Ludwigs gamla babyskydd och kommer tids nog även att ärva hans gamla bilbarnstol som passar till samma isofix-insats, denna bilbarnstolen är dock så pass stor att den inte går att ha bakom förarsätet så den kommer vi placera där Ludwigs bilbarnstol är idag. Ludwigs nya bilbarnstol är däremot mycket mindre och man behöver heller inte ha sätet framför tätt emot själva bilbarnstolen vilket innebär att vi faktiskt utan problem kan ha honom placerad bakom förarsätet. Han ska ju åka bakåtvänd fram tills dess att han är 4 år eller 105cm lång, hans nya bilbarnstol är dessutom så smart att vi faktiskt kommer kunna vända den framåt om vi vill det.

Bilbarnstolen heter Maxi-Cosi Mica och jag har beställt den ifrån Baby Plus precis som vi har gjort med barnvagnen, det är faktiskt sjukt smidigt att beställa därifrån och många gånger har de dessutom förmånligare erbjudanden än här hemma i Sverige. Garantier etc gäller även om man beställer utomlands så jag kan varmt rekommendera er att testa!!

När vi ska åka längre sträckor försöker jag anpassa Ludwigs outfits så att han har lite mjukare kläder på sig eftersom de sitter så ihoptryckta med benen (kan detta verkligen vara bekvämt?), man ska ju heller inte ha ytterplagg i bilbarnstolarna så vintertid gäller det att värma upp bilen en stund innan man ska åka. Nu ser jag att Ludwig lägligt nog inför denna fotograferingen har dreglat ner hela sin tröja, han håller nämligen på att få en kindtand vilket resulterar i att han saglar något kopiöst! Typiskt!

Ännu ett plus med denna bilbarnstolen är att man kan använda den redan från födseln, tänk vad skönt (och så mycket billigare) att slippa byta bilbarnstol efter ett halvår! Om vi inte redan hade haft Ludwigs gamla babyskydd + bilbarnstol hade vi utan tvekan haft två utav denna galet smarta bilbarnstolen (ni finner den här, klick). Det enda som i så fall hade varit ett minus är att man inte kan koppla loss babyskyddet och tex montera det på barnvagnschassit, en funktion som vi använde supermycket när Ludwig var bebis men som vi knappt har använt med Elsa…

P.S. Nu satte jag bara Elsa i bilbarnstolen när jag tog bilder och har av den anledningen inte dragit åt bältet så hårt som man egentligen borde…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.