Status på mina Dahliaplantor

Länge leve mina plantor!! Jag blev ganska mörkrädd där ett tag för jag upptäckte någon svampig beläggning på vissa blad på mina plantor, jag som har skött de här blommorna som om de vore mina bebisar! Okej, jag glömde att vattna dem någon dag så de blev lite uttorkade och vad jag har förstått så kan det vara orsaken till denna svampiga beläggning. Min analys efter viss input på Instagram samt en hel del googling är att de drabbats av Mjöldagg, lyckligt nog var det bara en planta som blev mest drabbad så nu har jag plockat bort alla bladen som hade infekterats och hoppas på att den ska repa sig igen. Nu är det ju snart dags att plantera ut dessa sköningar i kruka så det vore himla trist om jag misslyckas med dem innan dess, haha! Hur som helst så har de ju skjutit i höjd och nu kan jag redan se små knoppar titta fram, jag trodde inte det skulle komma förrän i typ juli men det kommer kanske knoppar utan att de slår ut?

Jag har förresten skapat en ny kategori här i bloggen som heter ”trädgård”, där tänkte jag spara alla mina inlägg som handlar om just trädgård ifall man specifikt vill gå in och kika där. Ni är ju redan många som har frågat en massa om tex vårt lilla projekt a la blomrabatt så jag tänkte bli duktigare på att dokumentera det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.