På begäran – recept

Ni var så många som frågade vad det var för gott jag tillagade när jag postade bilder på Instastories så här kommer receptet! Vi har ju kört matkasse de senaste två veckorna och jag måste säg att alla maträtter som vi har gjort har varit riktigt smaskiga så det blir garanterat fler matkassar för vår del…

Recept på Parmesan- och senapspanerad kycklingfilé (4 pers)

4st rödbetor

4st palsternackor

4st morötter

1st vitlöksklyfta

1 påse bladpersilja (osäker på hur många gram det var, redan “förportionerat” i matkassen)

2st parmesanost (tror det var 50g per bit)

50g Panko ströbröd

600g kycklingfilé

50g senap

1 burk gräddfil (välj mängd efter hur mycket sås ni vill ha)

1 påse salladsmix

Sätt ugnen på 200 grader varmluftsfunktion. Skala och tärna rödbetor, palsternackor och morötter i 1cm stora bitar. Placera rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Finhacka vitlök och persilja. Riv parmesanosten. Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, all parmesan samt panko i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg kycklingfiléer mellan två bakplåtspapper- Banka kycklingen tills de har fått en jämn tjocklek (ca 2cm). Krydda kycklingen med en nypa salt och peppar på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred kycklingen med senap. Strö pankoblandningen ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. Tillaga kycklingen i ugnen tills den blir genomstekt och har fått en krispig, gyllenbrun yta, ca 12-15min (vi fick tillaga den längre än så). Blanda gräddfil, resten av persiljan och vitlöken samt en skvätt oja i en skål och blanda väl. Servera rotfrukterna och kycklingen med salladsmix och persiljedressing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.