Elsas dop

Wow, vilken dag vi fick! Efter omständigheterna så kan jag inte annat än säg att vi fick den absolut bästa dopdagen vi någonsin hade kunnat föreställa oss och med facit i hand blev den dessutom så mycket bättre än om ursprungsplanen hade införlivats och vi hade haft mottagning på Rusthållaregården. Det hade blivit kaos med alla barnen! Restaurangen ringde nämligen och avbokade oss någon vecka innan dopet eftersom vi var de enda som hade gjort en bokning dagen till ära och de därför inte kunde hålla öppet enbart för vår skull. Jag tycker att det är så himla ledsamt hur det här viruset har påverkat hela samhällsekonomin, om jag ska vara ärlig känner jag mig rent av deppig över situationen och hoppas innerligt att det snart vänder.

Nu till dopdagen, vi fick med andra ord hitta en plan B som till slut innebar att vi skippade mottagningen. Istället förberedde vi för lite ”take away snack” och om vädret tillät skulle vi köra på picknick och gissa om vi blev glada när vi såg väderleksprognosen för denna söndag! Knallblå himmel, strålande sol och i princip vindstilla! Jag gick till och med utan jacka och frös inte, vi fick den absolut bästa dagen och det blev så otroligt mysigt (om än något kaosigt med alla barn men det är ju så livet är numer).

Min Lillebror och Svägerska är faddrar även till Elsa, de är sedan tidigare faddrar till Ludwig och vi är så glada att de ville vara det även till vår lilla flicka. Lillebror fick hålla Elsa under dopet och Ida läste en text ur Bibeln.

Elsa skötte sig exemplariskt under dopet, hon tittade med stora ögon och var så nyfiken på allt och alla. Däremot blev hon inte alls samarbetsvillig så fort vi plockade fram kameran och ville dokumentera lite efteråt, som vi kämpade med att få till åtminstone någon bild där hon inte grät och såg allmänt missnöjd ut men man kan ju inte alltid vara glad.  

Elsa bar samma klänning som Ludwig hade när han döptes, en klänning som jag själv har designat vilket gör den än mer speciell. Den är så otroligt vacker, det var dock på håret att den passade Elsa för dels så döptes Ludwig en halv månad tidigare än Elsa och dels så är Elsa ganska mycket större än vad Ludwig var i samma ålder. Själv bar jag en mörkblå klänning från Caliss och jag är så otroligt nöjd med min outfit, passformen på denna klänningen är magisk och jag kände mig så himla stilfull. Jag älskar volangdetaljerna på klänningen samtidigt som den är väldigt stilren och klassisk, ni finner den här (klick).

 

…och vi lyckades ÄNTLIGEN få till en familjebild! Jag tror bestämt att detta är den första bilden på oss alla fyra i en och samma bild, det är ta mig tusan så svårt att få till. Dels så vill man ju vara lite uppklädd när man ska knäppa av en familjebild och dels så måste man ha någon som behärskar kameran och kan assistera fotograf (tack snälla Fixar-Jocke och bästa morfarn till våra barn) och många gånger är man alldeles slut lagom tills det skulle vara dags att knäppa av den där bilden och då struntar man istället i det för humöret är ändå inte på topp.  

Picknicken blev en hit och wrapsen/tunnbrödsrullarna som vi hade förberett fick högsta betyg och jag har lovat att dela med mig av vad vi hade i dem så det kommer en uppdatering på det! Jag är även så otroligt glad att min mamma kunde vara med, det var nämligen något ovisst ifall hon skulle komma i och med corona men hon ville verkligen inte missa denna dagen och enligt hennes läkare så säger de att hon inte är i ”riskgruppen” (vilket jag visserligen inte kan hålla med om med tanke på att hennes immunförsvar är nedsatt på grund av cellgiftsbehandlingarna som hon genomgår) men från och med nu ska hon undvika alla sociala sammankomster för att vara på den säkra sidan. Elsas Farmor & Farfar var saknade men de gjorde rätt i att hålla sig hemma med tanke på situationen och att de tillhör riskgruppen, de får fira henne när allt har lagt sig och som tur är har de en svärdotter som är flitig på att dokumentera sådana här tillställningar.

Vi blev sittandes här i ett par timmar efter dopet, vi slog oss ner på en gräsplätt vid kapellet och hade hela området för oss själva. Så himla mysigt och alldeles alldeles perfekt med tanke på att barnen kunde springa omkring och leka, Ludwig var helt slut efteråt och han hade så roligt med sin kusin som han verkligen ser upp till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.