Picknick-snack

Jag fick så många frågor på stories gällande vad jag hade i wrapsen/tunnbrödsrullarna som vi bjöd på efter dopet så jag beslutade mig för att dela det här i bloggen! Vi stod länge i valet och kvalet kring hur vi skulle göra när restaurangen som vi hade bokat mottagningen på avbokade oss, det är ju en bit att köra till Arild och hungern kommer oavsett man vill eller ej och till slut kom vi på denna briljanta idén att ta med oss något enkelt att bjuda på. Det blev en succé och vi kommer definitivt att göra om det de här nästa gång det vankas picknick eller utflykt!

Wrapsen (vänstra bilden) är faktiskt ett gammalt “recept” som jag alltid körde på när det vankades fest, då som snittar, och precis ALLA tyckte om dem så jag tänkte att jag kunde modernisera receptet något och göra dem lite matigare. Brödet är vanliga tortilla sen har jag först brett ett lager med philadelphia ost, efter det ett lager med pesto, i mitten har jag lagt strimlad soltorkad tomat och sedan har jag rivit parmesanost på. Detta är “ursprungsreceptet”, sen rullar man i hop dem (pass på hur du rullar dem så att de soltorkade tomaterna hamnar över hela rullen och inte som en klump i mitten) och ska man ha dem som snittar steker man dem lätt på stekpannan och skär sedan upp dem i lagom stora bitar. Sååå goda!! Till dopet la vi även till salami (magnifico chili) och toppade med sallad så att wrapsen blev fylligare sen skippade vi momentet där man steker dem och det blev en hit!

Tunnbrödsrullen är det faktiskt svärmor som introducerat till oss och dessa är också så himla goda! Som bas brer man på parmesansås (färdig burk som man köper i kyldisken på Ica, Erik Lallerstedts) och sedan fyller man med sallad, strimlar morot, skivar tomat och denna gången hade vi lufttorkad skinka. Svärmor brukar ha ugnsgrillad kyckling i sina men vi orkade inte stå vid spisen så vi gjorde det lätt för oss men alltså det blev supergott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.