Elsa 4 månader

Den 11e april blev hon 4 månader, vår lilla Elsa! 4 månader av villkorslös kärlek men också 4 månader av fullkomligt kaos, det är utan att överdriva otroligt intensivt och stundtals väldigt jobbigt att ha två barn. Man hinner liksom inte njuta i nuet utan man släcker mest bränder hela tiden, när kvällen nalkas känns det nästan som att man har sprungit ett maraton men ändå har man knappt fått någonting gjort. Frustrerande känsla men jag antar att man vänjer sig vid den tids nog! OCH man kan inte föreställa sig HUR intensivt det är om man inte själv har haft två barn, jag trodde verkligen inte att det skulle vara på den här nivån! Det lugnar sig kanske så snart Elsa är så pass stor att de faktiskt underhåller varandra lite mer men just nu är det fullt ös medvetslös. Ludwig är ju fortfarande så liten så man behöver hela tiden ha uppsikt över honom så att han inte gör något hyss och trillar och slår sig.

Nu till Elsas utveckling. Hon växer på bra, som ni kan se! Det är en matglad liten tjej vi har och jag skulle tippa på att hon fortfarande ligger strax över snittkurvan (jag ska till BVC imorgon), hon är riktigt sådär bebistjock och rund om kinderna precis som en bebis ska vara. Så gulligt! Nu är hon väldigt stark i nacken och hon vill hela tiden sitta upprätt, om vi sätter henne i bebisgungan böjer hon sig fram precis som när man gör situps och halvsitter liksom i stolen. Hon pratar otroligt mycket och hon pratar högt, framförallt på morgonkvisten. Hon ler mest hela tiden och nu har hon så smått börjat att skratta när man kittlar henne, alltså det ser så gulligt ut! Hon är fortfarande en kräkbebis och det är vi så himla trötta på, precis varenda outfit (både hennes egen och min) blir nerkräkt inom loppet av någon minut efter att man har klätt på sig. Hon skiner alltid upp så fort hon får syn på Ludwig och oavsett hur hårdhänt han är så ler hon mest hela tiden mot honom, han är hennes största idol och hon vill hela tiden sitta i närheten och iaktta när han leker. Hon sover helt ok om nätterna bortsett från att det fortfarande är lite för många mål med mat, 2-3 gånger per natt, vilket är lite tröttsamt eftersom jag aldrig får sova en hel natt. Hon och Ludwig somnar ungefär samtidigt om kvällen (vid 19-tiden) så vi har i princip alltid kvällarna för oss själva vilket är guld värt nu när man har båda barnen hemma dygnet runt, man behöver återhämtningen. Hon har så smått börjat att resa överkroppen när hon ligger på mage och jösses som hon sprattlar med de små benen, man får verkligen känslan av att hon vill krypa iväg.

Jag insåg att hon redan har vuxit i alla sommarklänningar så nu måste jag se till så att hon hinner att använda dem åtminstone en gång innan de blir för små, haha! Det är tur att jag är flitig på att sälja på Tradera så att man åtminstone får en liten slant tillbaks på dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.