Påskutflykt

Här kommer lite bilder från mobilen som vi knäppte av när vi var på en liten utflykt med barnen nu i påsk, alltså hur drömmiga är inte dessa bilderna? Jag måste åka tillbaks och fotografera med systemkameran, tänk vilka ljuvliga bilder det hade kunnat bli på Ludwig där i vassen. Det kommer dock bli en omöjlig ekvation att förverkliga för han började springa på gången och han förstår ju inte att han kan trilla ner, nu var det inte så djupt vatten där men han kan ju slå sig rätt så rejält.

De senaste dagarna har vi skippat Ludwigs sovstund på dagen vilket begränsar oss något med vad vi kan hitta på om dagarna, dels kan vi inte ta några långa promenader med vagnen för då slocknar han direkt och likaså kan vi inte köra några längre sträckor med bilen för då tar det heller inte många minuter innan han har somnat. Jag vet inte, det kanske är ohållbart att vidhålla denna nya rutinen men alltså kvällarna har ju tidigarelagts och han somnar redan på skötbordet. Haha! En följdeffekt av denna nya rutinen har blivit att han i princip har slutat med nappen också, han somnar ju innan vi ens har lagt honom i sängen. Han har dock en napp liggandes i sängen ifall han vaknar och behöver tröst och på morgonen när han vaknar (vid halv sju) brukar han ha nappen i munnen men lägger ifrån sig den utan protest när vi stiger upp och frågar aldrig efter den på dagarna.

Vi har även påbörjat potträning men ännu inte kört ”all in”, han tycker dock om att sitta på pottan och har gjort ett antal ”nr 2” där i och och några enstaka ”nr 1”. Han blir så otroligt stolt när det väl händer. Han ställer sig upp, pekar på pottan och säger ”miiiiiiiin” sen klappar han i händerna. Haha, så jkla gulligt! Jag har filmat det så att vi kan visa honom när han blir stor. Jag vet dock inte riktigt hur man ska göra för att han helt ska fatta sambandet med att han INNAN det är dags själv ska ta initiativ till att springa till pottan, oftast har olyckan redan skett i blöjan och då går han dit och pekar på pottan. Vi har dock en rutin där vi sätter honom på pottan så fort han har vaknat på morgonen och även efter arthan har ätit mat sen får han sitta där och läsa böcker eller leka med någon leksak och det är då han har lyckats göra både ”nr 1” och ”nr 2”. Det hade ju varit enklare om det hade varit sommar för då hade vi kunnat vara ute i trädgården och så hade han kunnat springa omkring utan blöja men det vågar vi inte riktigt här hemma, jag vill gärna inte ha en ”nr 2” på mattan, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.