5 månader på jorden och namnsdag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det denna lilla Lorpans namnsdag och till råga på allt fyller hon dessutom 5 månader på jorden, vilken dag! Elsa heter Märtha i andranamn och det är just det namnet som firas dagen till ära. Det är helt sjukt hur snabbt tiden går och utvecklingen går ju i en rasande fart när de är så här små. Hon förbrukar i genomsnitt 3-4 outfits per dag och jag är glad att hon inte hade hunnit kräka ner denna gulliga klänningen (som hon fick av mormor & morfar när hon döptes) innan vi hann knäppa av 5-månaders bilderna. Det är storlek 74 i klänningen men den är nog lite stor så hon kan växa i den (jag har precis arkiverat storlek 62 och det mesta har jag hunnit lägga ut på Tradera som ni finner här, klick), hon har för det mesta storlek 68 men i vissa märken har hon vuxit ur även den storleken.

Det känns så vemodigt att lägga upp plaggen till försäljning så snart de blir för små, Ludwigs kläder arkiverade jag bara eftersom vi visste att vi ville ha ett syskon som kanske skulle kunna ärva hans kläder. Jag är dock glad att alla barnens outfits får nya ägare för kläderna är ju som nya, vissa plagg har jag dock inte klarat av att sälja utan sparar som minnen men jag inser att det börjar bli lite för många så jag behöver nog göra ett urval även där. Min mamma hade sparat 3 klänningar från när jag var liten och det är ju ganska lagom, själv har jag redan hunnit spara 10-15 plagg från respektive barn. Haha!

Nu till Elsas utveckling!

 • vänder sig från mage till rygg och från rygg till mage
 • jollrar nyanserat och väldigt högljutt, jag tror att vi har fått en liten pratkvarn till lillasyster
 • ler så fort hon får syn på sin storebror
 • sparkar med benen konstant, när hon ligger på mage har hon dessutom dragit upp knäna till magen precis som att hon vill krypa
 • tycker inte om att ligga själv längre stunder men så fort någon av oss sitter bredvid tycker hon att det är jätte skoj med alla leksaker
 • hon stoppar ALLT i munnen
 • börjat med små smakprover, hon har tex smakat på smoothien vi dricker till frukost, ätit lite mosad potatis och även diverse olika såser
 • hon börjar så smått få skorv i hårbotten (läste precis inlägget jag skrev om Ludwig när han var 5 månader och de är verkligen så lika, ni kan läsa det här, klick)
 • hon känns väldigt tålig för hon har redan fått sig en del kängor från storebror och trots det ler hon bara
 • hon älskar att bada och att åka vagn
 • vaknar fortfarande varannan timme och vill amma men somnar om snabbt efter varje mål, det är ås märkligt för på dagarna kan det gå upp till fyra timmar mellan måltiderna
 • sover inte längre särskilt mycket om dagarna
 • sitter med stöd, vi har tex plockat bort babyinsatsen till Stokke-stolen och låter henne sitta själv fast med en kudde som stöd bakom ryggen vilket hon älskar. Varje gång hon satt i babyinsatsen försökte hon själv att resa sig upp i sittande ställning. Med Ludwig vill jag minnas att vi hade kvar den insatsen mycket längre…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.