Inspiration uterum – golv

Nu har jag på riktigt börjat jaga inspiration till vårt uterum, min förhoppning är att vi ska få iordning där ute i år. Det som vi i första skedet kommer att göra är att byta taket samt lägga ett nytt golv/matta, i dagsläget är det en sunkig tygmatta där inne och eftersom uterummet inte är isolerat måste vi utgå ifrån detta när vi väljer materialval. Det har varit lättare sagt än gjort men när vi hade ett par vänner på besök för några veckor sedan brainstormade vi lite kring vad man kan göra och då droppades idén om att lägga ett trallgolv som sedan fortsätter ut på uteplatsen så att rummet ”förlängs” till ytan när man öppnar upp dörrarna. Min första tanke var att det inte alls var så vi ville ha det men ju mer jag tänker på det och ju fler inspirationsbilder jag hittar inser jag att det är en ganska vanlig lösning på oisolerade uterum och det ser faktiskt väldigt snyggt ut. Det kommer dock att bli en kant ner till marken där vi väljer att trallgolvet ska avslutas och just den biten gör mig något osäker på hur det kommer att se ut. Vi vill ju inte att det ska se ut som ett ”hemmabygge” utan vill verkligen att allt ska passa in till övriga trädgården…

Det hade blivit ungefär som på den tredje bilden i kollaget längst ner och där ser det faktiskt fint ut trots att det blir en kant. Det är svårt att få det mysigt och se ut som ett genomtänkt rum om vi väljer att lägga in en ny tygmatta (typ sådan som man brukar ha på kontor som inte är så känslig för smuts etc), även om det är ganska skönt att ha när man är där ute med barnen. Jag fortsätter att leta inspiration men alltså jag tror faktiskt att det får bli ett trallgolv så nu måste vi bara övertala ”Fixar-Jocke” att komma hit och hjälpa till eller om maken pratar ihop sig med en av våra händiga vänner så kanske de kan ha det som ett litet ”försommar-projekt”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.