Ny vecka – nya koppar kaffe

Den ackumulerade sömnbristen börjar bli lite väl påtaglig nu, jösses vilka nätter vi har haft den senaste veckan. Elsa vaknar en gång i timmen och jag tror att det är skenan som är boven till att hon vaknar så ofta, jag minns inte sist jag fick sova en hel natt och det tär verkligen i det långa loppet. När Elsa vaknar vill vi dessutom minimera skriket eftersom hon annars väcker Ludwig och då blir det fullkomligt KAOS så det blir gärna att jag tar till mitt vapen fortfare än kvickt så att hon direkt blir lugn och tyst men alltså det är inte hållbart så mycket längre för jag känner mig som ett vrak. Det är dessutom så frustrerande för när maken väl tar henne och går upp och vaggar och hyssjar så kan jag ju ändå inte sova eftersom Elsa skriker som en stucken gris. Hur gör alla andra?? Jag tror bestämt att jag måste sluta amma vid 6 månader som jag från början hade tänkt för då blir hon så illa tvungen att lära sig ta flaskan och då blir det enklare även för mannen att kunna trösta henne när hon vaknar om nätterna…

Igår hämtade jag dock lite energi och tog en barnfri promenad tillsammans med Karin, vi har nästan fått in vår gamla “promenad-rutin” som vi hade när vi båda bodde inne i stan. Det krävs lite mer planering och är såklart lite mer omständigt att få till det men på sistone har vi nästan setts en gång i veckan, så skönt att få lite andrum och samtidigt komma ut och röra på sig.

2 comments on “Ny vecka – nya koppar kaffe

  1. Jag slutar amma vid 5 månader med V, men han fick redan från fem veckor lite ersättning ibland från flaska om jag var och tränade eller sånt. Jag upplevde att det funkade bra, när jag slutade amma var han redan glad för flaska och ersättning sen slutade han med flaska på matte vid sju månader.

    • Det har Elsa också fått men hon gillar inte det helt, det går ju ner till slut men än så länge är det absolut inte så att maken kan ge henne det på natten och hon blir nöjd. Ska sluta amma om en månad och då är hon förhoppningvis kvitt den där skenan också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.