Arbetsbänk – ett nytillskott till uteköket

Jag är så himla nöjd med vårt senaste tillskott i grillhörnan, sakta men säkert växer den här platsen till sig och näst på tur var att utöka den med en ordentlig arbetsbänk. Behöver jag ens nämna hur underbart det var att stå här ute och förbereda middagen? Nu har vi ordentligt med plats till att fixa med allt här ute istället för att behöva balansera allt på självaste grillen eller göra hälften av förberedelserna inomhus.

En arbetsbänk gör dessutom sitt till helheten, nu helt plötsligt ser detta ut som en ”inredd” del av trädgården och mysfaktorn blir desto högre ju mer inrett det är. Vi har även satt upp en ljusslinga så att den här hörnan är upplyst så fort det börjar att skymma vilket också tillåter sena grillkvällar nu i sommar, det ser vi verkligen fram emot. Oj vad jag längtar efter att få iordning i uterummet nu, denna delen av trädgården hänger ju lite samman med ”uterums-delen” eftersom det är där vi kommer att duka upp för grillmiddagar.

Arbetsbänken kommer från Hillerstorp och heter Åminne, det finns även en bänk med inbyggd vask i samma serie för den som vill lyxa till det rejält och ha tillgång till rinnande vatten vid sitt utekök. En sån här bänk har så många användningsområden i en trädgård, jag kommer tex även att använda den som en planteringsbänk när jag fixar med mina blommor. Vi beställde till ett överdragsskydd till bänken som man enkelt drar över då det vankas oväder eller när man rent av ska vinterförvara den, så himla praktiskt.

Ni finner arbetsbänken här (klick).    Platsen där vi har vår grillhörna var gjuten sedan innan, jag tror att man har rivit något gammalt förråd som har stått här. Först tänkte jag att vi skulle lägga trall på denna platsen men efter hand som vi planerat trädgården har jag insett att jag gillar det rustika med underlaget och det är ju dessutom mindre underhållning med ett gjutet golv. Jag gillar hur som helst att det är ”avskärmat” och att det blir lite som ett rum med häcken som ramar in platsen, dock funderar jag på om vi ska göra någon annan lösning än att ha en häck som avskärmare men vi får se….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.