Idag checkar vi in på sjukhuset…

Ja idag är det dags, jag och Elsa checkar in på sjukhuset och imorgon vankas det operation/gips sen blir vi kvar på sjukhuset i ytterligare ett par nätter beroende på hur Elsa mår efteråt. Jag gillar inte alls att man måste söva henne, om jag ska vara ärlig så är jag livrädd för vad som komma skall…

Något som stör mig lite är att vi inte helt förstått att det var ”så illa” med hennes höft att det ens skulle bli snack om gips, vi har hela tiden trott att hon låg inom felmarginalen och att man bara satte dit skenan för att ta det säkra före det osäkra. Jag antar att vi får allt förklarat för oss idag men att vi inte förstod hur illa det var gjorde nog att chocken blev större. Jag har fått en del frågor kring om detta har med förlossningen att göra eller om det är medfött/ärftligt och Höftledsluxation är ärftligt så det har ingenting med förlossningen att göra. Min Lillebror hade också något instabil höft när han föddes och fick därför ha en s.k ”von-Rosen skena” i sex veckor direkt från födseln men sen blev han bra. Även Calle har någon i släkten med höftproblem. Tydligen är det dessutom mer vanligt att flickor drabbas av Höftledsluxation. Efter behandling, så som gips, blir nästan alla helt bra och det är det viktigaste.

Hur söt är Elsas midsommaroutfit? Vi passade på att inviga den redan i helgen för jag är osäker på om hon kommer kunna ha den med gipset, eller de söta byxorna kommer hon såklart inte kunna ha men jag tror även att klänningen kan bli för tajt. Nu har hon i alla fall hunnit använda outfiten en gång och dessutom förevigats med den, min lilla fashionista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.