Vår första dag hemma…

Vi är hemma och har landat lite, jag har börjat acceptera situationen och nu handlar allt om att försöka lösa det praktiska. Vi har lyckats få tag på en återförsäljare av bilbarnstolar som faktiskt har specialtillverkade bilstolar för barn med Höftledsluxation som man kan få hyra, dock så har de bara ett par stycken som givetvis redan är uthyrda fram tills augusti men de skulle kontakta Maxi Cosi och se ifall de kunde få hem ännu en specialtillverkad bilstol. Det hade ju varit guld värt, tänk att inte kunna köra någonstans med henne på FYRA månader!! Sen är rekommendationen ändå att man inte ska åka så långa sträckor med hänsyn till gipset så det blir nog att vi får hålla oss hemma i sommar med lite kortare utflykter (om vi nu lyckas få tag på en bilbarnstol). Vi har dessutom fått låna en ”tvillingvagn” från sjukhuset (från stenåldern typ) utan avskiljare i mitten så att Elsa får plats med gipset, dock är den inte gjort för att gå PW:s med för den är riktigt trögkörd och går knappt att svänga med, heller inte att transportera i bilen för den går i princip inte in i bagageutrymmet men nu kan vi i alla fall rulla henne i trädgården. Hon tycker om att sitta/ligga i den och så blir det lite avlastning för oss, det blir väldigt mycket bärande för tillfället och hon är så extremt otymplig så det så det är väldigt jobbigt men jag hoppas att hon kommer att acceptera att ligga lite mer på golvet framgent. Hon kan ju heller inte sitta i sin Stocke-stol men vi fick tips om att köpa en Sackosäck som hon liksom kan halvsitta i så det ska hon få som en liten krya-på-dig-present av mormor & morfar.

Nåväl, nog om våra ”problem” och nu till något mer spännande. Vi har beslutat oss för att fixa till uterummet, vi känner att vi behöver något att skingra tankarna med och att sysselsätta oss med nu när vi kommer att vara hemma typ hela sommaren och det är ett lagom stort projekt som vi i princip kan göra själv (med viss hjälp av Fixar-Jocke förstås, vad skulle vi gjort utan honom??). Vi kommer att måla uterummet samt det sammanhängande förrådet i vitt, byta taket till ett kanalplasttak, byta ut skjutdörrarna (jag har hittat så sjukt fina dörrar som verkligen kommer att lyfta hela uterummet), montera liggande träpanel på väggarna invändigt (som också ska målas vita) samt lägga trall som golv och som sedan sträcker sig ut till uteplatsen. Det kommer bli så fint, jag längtar tills det är klart! Idag for jag iväg och fixade färgen och i helgen ska vi lägga beställningen av taket samt skjutdörrarna, ni kommer så klart att få följa med på omvandlingen och jag längtar efter att visa er vårt ”materialval” och framöver det färdiga resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.