Elsa 6 månader…

…och det firades med att sätta dit det här gigantiska bålbensgipset!! Yey!! Så här ser det alltså ut, det går upp till naveln och sedan är det ett hål för blöjan! Det är ett rent helvete att byta blöja och det gör förmodligen förbaskat ont för Elsa skriker som en stucken gris i princip varje gång vi byter hennes blöja, det är så jobbigt att behöva utsätta henne för det här. Hela mitt hjärta går sönder! Det är liksom omöjligt att inte komma åt där hon har sytt och det är ju där det gör så himla ont på henne, nu längtar jag bara tills stygnen försvinner och svullnaden går ner och att hon inte har ont av själva ingreppet. Gipset tror jag att hon kommer att finna sig i, hon är dock så frustrerad över att inte längre kunna vända sig eller sitta. Hon älskade att sitta i sin Stokke-stol. Det är mycket praktiskt som påverkas och det gör ju att allt blir lite extra jobbigt. Idag tog jag ett ryck och sorterade ut alla hennes ”bebisprylar” som hon inte längre kommer kunna använda och det kändes faktiskt ganska ledsamt, jag som har längtar efter att bli av med allt eftersom det tar så mycket plats. Som det kan bli!

När det kommer till Elsas utveckling följer hon ”stegen” i appen Preglife ganska exakt, det senaste hon hann lägga till innan gipset satte stopp var att hon började rulla. Helt plötsligt låg hon en bit utanför filten där man hade placerat henne. Hon har även börjat skratta mycket mer och det är verkligen ett sådant skratt som smittar av sig, jag blev så glad när jag fick höra hennes vanliga skratt redan samma dag hon hade opererats. Jag var så rädd att hon skulle förändras och att man inte skulle känna igen henne. När det kommer till utvecklingen så ska inte gipset påverka, visst nu kommer hon inte att kunna börja krypa så länge hon har gipset men de flesta barnen tar igen allt väldigt snabbt så snart man har plockat bort det. Jag som hade sett så mycket fram emot att hon snart skulle börja röra på sig mer och kanske åla när som helst, men den som väntar på något gott…

Jag & Elsa var ganska eniga om att färgen på det där gipset missmatchade hennes outfit ganska så rejält men vi kan ju inte sluta ta bilder på henne bara för det så vi gör det bästa av situationen. En riktig fashionista bär upp precis vad som helst och visst lyckas hon ganska bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.