Projekt uterum

Alltså jag är inte alls sådär superpepp som jag hade föreställt mig efter att min kära man i sällskap av Fixar-Jocke slagit sina kloka huvuden samman och gått igenom uterummets alla skavanker, varför blir allt så mycket mer omständigt när man har ett gammalt hus? Inga vinklar eller vrår är som sig bör och man måste verkligen tänka till från botten av sin hjärna för att slutligen (kanske, om det ens är möjligt) komma med briljanta sista-minuten-lösningar.

Problem nummer ett: taket till uterummet går i kloss med dels grannens uterumstak på baksidan samt vårt förråd till höger om uterummet. Det förstnämnda tror vi att vi kan lösa men alltså det sistnämnda blir en riktigt hård nöt att knäcka. Man har alltså gjort någon konstig ”hitte-på-lösning” för typ hundra år sedan som, idag när vi vill lägga ett nytt kanalplasttak, bokstavligen ställer till det för oss. Jag kan inte ens beskriva problemet med ord för jag förstår helt ärligt knappt vad det är man har gjort men problemet blir alltså att få till skarven mellan dessa två tak och att allt ska bli tätt.

Problem nummer två: vi kommer inte kunna lägga trall invändigt i uterummet om vi inte höjer taket med typ 10cm. Om vi hade lagt trall som det ser ut nu så behöver vi minska höjden på skjutdörrarna eftersom de också måste komma upp i höjd motsvarande regel plus trall-tjocklek. Detta i sin tur hade inneburit att höjden på skjutpartiet måste minskas och man således måste typ ducka för att gå in i uterummet och så kan vi ju inte ha det, suck alltså! Vi kan nämligen inte minska avståndet mellan högsta punkten på skjutpartiet och reglarna i taket för då kommer det inte att bära. Med andra ord måste jag se över en ny lösning på golv och hela min tänka plan har gått i kras, jag hade ju byggt upp en stil/känsla kring hela uterummet med de valen som jag har tänkt mig. Nåväl, jag tror att jag har hittat en annan lösning som skulle kunna bli minst lika fin men den ger ju inte samma ”New England-känsla” som jag ville ha…

Att något som känns så simpelt ska vara så krångligt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.