Att byta blöja med gips…

Vi börjar få in tekniken nu men alltså jösses, hur har man någonsin kunnat klaga på att byta blöja förut?

Varje blöjbyte tar (utan att överdriva) minst tio minuter från det att man börjar lossa själva blöjan och den nya blöjan är på plats. Det är visserligen en klar förbättring gentemot första dagarna då ett blöjbyte kunde ta över 20 minuter, då låg Elsa dessutom och grät som en stucken gris under HELA blöjbytet. Det var hemskt att utsätta henne för det, vi höll dessutom på att bryta ihop när hon redan andra dagen lyckades bajsa in under plåstret där hon har sytt vilket innebar att vi även tvingades byta detta. Själv ingreppet är ju gjort i ljumsken och sitter en bit upp under gipset men fortfarande under blöjan, att komma åt där med våra klumpiga fingrar och få plåstret tätt var plågeri för henne. Nu har jag i vart fal fått ett superbra tips (via FB-gruppen) för hur man ska undvika att bajset läcker upp på ryggen, man sätter en liten tuss med fetvadd högst upp i rumpspringan och MY GOD detta borde vi anammat även innan gipset för hon bajsade ju igenom var och varannan gång! Så jäkla bra! Jag sätter även en pytteliten tuss med fetvadd nedanför plåstret nu och än så länge har det inte läckt in någonting!! Om sex veckor är det gipsbyte och målet är att ingenting ska läcka på gipset innan dess, vi får väl se om vi lyckas! Jag ser det lite som en utmaning som jag SKA klara!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.