Midsommardukning – inspiration

Midsommarafton på fredag och det lovas regn som vanligt, alltså varför?? Vi ska fira här hemma tillsammans med några vänner och tanken är ju att vi (i dessa Corona-tider) ska hålla oss utomhus i trädgården så nu hoppas jag innerligt att väderguden kan vara så snäll och skingra det där regnmolnet från himmeln. Nåväl, oavsett så ska bordet dukas sen får vi se om det blir utomhus eller inne i uterummet men jag tänker mig något i stil med det här. Svenska flaggan och många små vaser med lite olika blomster i, det är midsommar för mig. Jag tänkte även ha duk på bordet i år, man får passa på nu när vi inte är så många, sist vi hade midsommar här hemma var ju hela trädgården full av folk och allt blev lite mer sporadiskt. Vi kommer köra traditionell midsommarlunch med allt vad det innebär, jordgubbar med glass (får se om jag hinner/orkar göra en jordgubbstårta) och sen korvgrillning fram mot kvällningen, det blir en heldag med andra ord.

Nu ska vi alldeles strax till sjukhuset med Elsa, det känns sådär att köra med henne utan bilbarnstol men vad gör man när hon inte får plats? Anledningen till att vi ska till sjukhuset idag är för att man ska göra en MR på höften för att ännu en gång säkerställa att den hamnat rätt efter operationen. Vi försökte göra denna MR tre gånger innan vi checkade ut men det gick verkligen inte, Elsa måste nämligen ligga helt stilla med höften i 20 min och istället för att bli lugn och trött av medicinen hon fick så blev hon snarare pigg och livlig. Alltså ni skulle sett henne, hon låg och jollrade och viftade med armarna och skrattade, man kunde nästan tro att hon var lite på lyret. Tydligen så reagerar vissa på det viset så nu kommer hon istället att få ett lugnande medel i näsan som hon förmodligen kommer somna av. Usch, jag känner mig inte alls bekväm med det men man får lite på att personalen vet vad de gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.