Två veckor med gips

Jag tycker Elsas utseende förändras från dag till dag och även beroende på vad hon har på sig, på de här bilderna ser hon verkligen ut som en liten flicka. Sakta sakta kan man ana hur hon kommer att se ut när hon “blir stor”, vår starka tjej! När de är bebisar ser de ju oftast bara “bebis-aktiga” ut med de där runda gosiga kinderna…

Eftersom allt blev så tumultartat med gipset och allt vad det innebär känns det som att vi har hamnat lite efter med allt annat, som tex att introducera mat och vänja av amningen. De senaste dagarna har jag dock kämpat på som tusan med att få in lite rutiner som inkluderar både gröt och lagade mål mat så nu känns det som att det börjar rulla på, hon är dock inte särskilt förtjust i varken gröt eller mat så det är lite motigt. Hennes matrutiner ser ut ungefär så här:

05:30/06:00 Vaknar – jag ammar henne

07:30 – hon får en halv portion gröt med tex lite mosad banan i (tanken är att hon ska få en hel portion men än så länge vill hon inte ha mer)

10:00 – jag ammar henne (ska byta ut mot ersättning)

12:00 – burkmat eller hemlagad puré, än så länge äter hon bara några matskedar sen har jag fyllt upp med amning men tanken är att hon ska äta en full portion mat.

14:00 – jag ammar/alt ger ersättning

16:00 – en halv portion med gröt med mosad frukt/lite klämmis i (tanken är att hon ska få en hel portion men än så länge vill hon inte ha mer)

18:30 – jag nattar henne i sängen och ammar henne

22:00 – väcker henne för att byta blöja och ammar

Nätterna är lite olika hur ofta hon äter men det brukar bli runt 02:00 och 04:00

Jag känner mig lite vilsen för jag minns inte hur mycket mat Ludwig åt när han var 6,5 månader men jag kommer ihåg att när vi väl gav honom mat så åt han, det gör inte Elsa riktigt så vi får verkligen kämpa med att få i henne det. Tanken är dock att jag ska sluta amma nu de närmsta veckorna så den biten ska i vart fall bytas ut mot ersättning sen får väl maten successivt komma in i matschemat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.