Projekt – renovering uterum

Äntligen, nu har vi kickat igång sommarens “lilla” projekt som plötsligt blev ganska stort! Varför är det alltid så med gamla hus, att det krävs så mycket större insats än man från början hade kunnat förutspå? Vi blev först lite skrämda när vi insåg allt jobb som kommer att krävas men sen kände vi bara att någon gång måste vi “våga”, vi får lösa problemen efter hand och ta projektet stegvis. På bilden ovan ser ni status på mina Dahlior, jag är så ledsen för två av dem har inte kommit upp och nu blir det ett hål i rabatten på dessa ställena. Jag som hade planerat ytan in i minsta detalj! Jag tror att jag kommer lösa det genom att köpa redan färdiga Dahlior och plantera här, jag ringde nämligen Limhamns blombutik och frågade lite varpå de nämnde att de kommer att få in färdiga plantor som man kan köpa och plantera i rabatten. Nu när jag väl har gjort en Dahliarabatt vill jag ju att den ska bli fulländad…

Steg ett i vårt renoveringsprojekt är att måla om uterummet samt det sammanhängande förrådet utvändigt och det börjar vi med redan denna veckan, vi kommer att måla det vitt så att det matchar med vårt staket på framsidan. Tids nog kommer vi nämligen att måla även fönstren vita och då blir allt enhetligt, sen behöver vi även måla staketet som angränsar mot grannen (som är i samma färg som uterummet är idag) men det får vi ta längre fram.

Vi kommer att måla med Beckers 0502-Y vilket är samma nyans som vi har på staketet där framme, en lagom varm vit nyans.

Steg två tror jag blir att byta skjutpartiet som vi har lagt beställning på men som levereras först v. 34 (jag håller tummarna för att det kanske kommer någon vecka tidigare), vi har valt ett vitt skjutparti med spröjs. Så himla snyggt!

Steg tre blir att byta taket och även det levereras först v 34 så vi får se vilket utav dessa delarna som vi tar först. Vi kommer att lägga ett kanalplasttak och jösses vilken skillnad det kommer att göra. Detta momentet kommer att bli det mest utmanande! I samband med takbytet kommer vi även att byta ut vindskenorna för de har gjort sitt.

Steg fyra tror jag blir att lägga trall på golvet invändigt, efter att ha haft en byggare på plats kom vi fram till att vi ändå kommer att kunna ha trall invändigt och det gör mig så jäkla glad. Han menade att vi inte alls behöver regla upp golvet (reglarna kräver ju sina cm) utan vi väljer den tunnaste trallen och sen skruvar man direkt ner i golvet och då bör det gå i linje med där skjutpartiet börjar. Halleluja om det nu stämmer!

Steg fem innebär att vi ska montera liggande träpanel invändigt och måla i samma vita fört som utvändigt.

Steg sex sker nog först nästa år, då ska vi lägga trädäck på uteplatsen som går i linje med golvet.

Steg sju sker också först nästa år och då kommer pergolan att byggas om!

Steg åtta blir att byta taket även på förrådsdelen, där kommer vi nog lägga ett papptak. Vi har sett hur grannarna har gjort och det verkar vara det mest vanliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.