Lite uppdateringar i barnrummet…

Lite uppdateringar på Ludwigs rum, för ett tag sedan drog vi ut hans “växasäng” och det känns så märkligt att vi numer har en liten kille som sover i en stor säng. Vad hände liksom?Jag var rädd för att han skulle tassa in till oss om nätterna men han har faktiskt inte gjort det en enda gång, om han vaknar på natten så skriker han på oss och sen somnar han om i sin egen säng efter att vi har varit inne på rummet och nattat om honom. Så skönt, jag har förstått att det är ganska vanligt att barnen går in till föräldrarna om natten när de väl kan komma ur sängen själv. Vi hade verkligen inte fått plats allihop i vår säng och nu när Elsa har gips får dessutom maken sova på soffan eftersom Elsa tar så stor plats i sängen. Hennes fötter är så utsatta i den positionen som hon är gipsad i så vi vågar inte ha henne för nära ifall man råkar röra på sig i sömnen…hon får ju heller inte plats i någon sidosäng.

Den här söta elefanten från Kay Bojesen har fått flytta in på barnens rum och den är ju så himla söt, Elsa fick den som en liten “krya på sig” present efter operationen. När hon döptes fick hon turtur-duvorna och Ludwig har sedan innan den söta apan från samma designer. Påslakansetet med elefanter är också en uppgradering i rummet och jag tycker att det gör sig så fint med färgskalan på rummet, jag tänkte att Elsa ska få önska sig ett likadant fast rosa när hon fyller år.

Sittpuffen är också ny, den fick Elsa av mormor & morfar så att hon har någonstans att sitta med gipset. Den kommer ju att användas flitigt även efteråt och färgvalet var ingen slump om man säger så, haha! Den finns även i rosa så jag funderar på om vi ska ha en i den färgen också så får Ludwig ta den mintgröna sen, eller om de båda ska ha mintgrön sittpuff. Jag inbillar mig att de kommer vilja sitta i dessa puffarna när de tittar på tv när de är lite större.

Tanken är ju att jag ska blanda upp färgskalan i rummet med lite rosa inslag så det hade kanske inte varit helt fel att välja en rosa sittpuff, jag får fundera.

Äntligen har vi beställt och monterat en mörkläggande plisségardin till det lilla fönstret, jösses så efterlängtad! Vi beställde med skenor på sidorna, dessa stänger ute ljuset helt för annars blir det gärna en ljusslinga vid kanterna som inte helt täcks av själva gardinen.

2 comments on “Lite uppdateringar i barnrummet…

  1. Så bra med en sidoskena på plissegardinen! Har kollat på såna här men sett att de släppt in för mycket ljus, vart beställde ni era?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.