Sommarlov

En liten sneak peek på vad som väntade Ludwig igår när han kom hem från Förskolan, det var nämligen sista dagen på 4 veckor som han var där. Nu är det sommarlov och det ska firas med tårta, Ludwig hade beställt en “Pippi Tårta” som han kallar det. Jag vill hålla hårt på alla fina traditioner som man själv minns från barndomen och sista dagen i skolan med hela sommarlovet framför sig är just en sådan dag som rotat sig fast i minnet och som framkallar en alldeles speciell känsla inom mig när jag tänker på det. Den känslan vill jag att även barnen ska bära med sig så nu har vi infört en tradition om att fira in denna speciella dagen med tårta och ur högtalaren spelades klassiska svenska sommarvisor, det blev en mysig stund som jag bär med mig.

Tårt-skillsen får vi dock jobba lite på. Jag och maken var inte alls eniga om mängden “kladd” som ska var inuti tårtan, Calle öste på något kopiöst med vaniljkräm och dränkte hela tårtbotten med saft så jag tyckte att den blev alldeles vattnig men maken ansåg visst att det skulle vara på det viset och gav tårtan ganska bra betyg. Man har olika smak helt enkelt. Vi var dessutom ute i sista minuten så det blev färdiga tårtbottnar, nästa gång ska vi planera och tillaga den i god tid innan. Vi skulle egentligen gjort Calles fasters tårtsrecept men det hanns inte med, jag ser dock fram emot att prova den tårtan så det får nog bli en sådan i sommar…

Älskar vår picknickfilt och även kylväskan som kommer från Vinga Home, dessa har redan använts flitigt och kommer att användas ofta nu i sommar. Så smart för filten har en plastsida undertill som man enkelt kan torka av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.