Lunchbjudning och finbesök från Stockholm

Idag hade vi lite lunchbjudning här hemma och för att vi överhuvudtaget skulle få någon tid till att umgås under denna bjudningen så förberedde vi all mat redan dagen innan, med två barn är det ett måste känner jag för annars blir det fullständig kaos. Klockan 11 hade vi bestämt att gästerna skulle trilla in (givetvis en tid anpassad för våra kära barn och deras matrutiner, den där tuppluren efter lunch är nämligen vår chans till andrum och vuxensnack) och det var så smidigt att bara sätta in pajerna (klicka här för recept) för värmning i ugnen och ta fram kycklingen från kylen. Vi bjöd nämligen på svärmors paradrätt när det kommer till somrig, enkel sommarlunch!! Jag kan varmt rekommendera!!

Till pajen serverades ugnsstekt kyckling och Ä N T L I G E N kan vi tillaga den utan att den blir alldeles för torr, vi har nämligen blivit med köttermometer! Alltså det är ett måste i alla familjers kök, så jäkla bra och så slipper man att vara rädd för att kycklingen inte blir genomstekt. Denna termometern har förinställda gradantal beroende på vad du ska tillaga och sen piper den när kycklingen uppnår gradtalet. Vad gjorde vi innan denna termometer??

Köttermometern kommer från Vinga Home och ni finner den här (klick).

Vi penslade kycklingen med kinesisk soya, flytande margarin samt lite färsk oregano innan vi ugnsstekte kycklingen. Vid servering strödde vi över hackad färsk bladpersilja, rivet citronskal, vitlök samt olivolja (också svärmors recept) och det blir verkligen så himla gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.