Papptak – renovering av uterum och förråd

På förrådsdelen har vi valt att lägga papptak vilket jag har förstått är ett bra alternativ på just den här typen av byggnader. Papptak är dessutom ett kostnadseffektivt och snabbmonterat tak. Byggarna som vi har anlitat var jätte snabba. Förrådstaket tog bara en halv dag (två gubbar) att få på plats och då är det dessutom en hel del speciallösningar som krävs eftersom taket sitter ihop med grannarnas tak. Lösningen kring skorstenen är egentligen inte helt optimal. Vi borde enligt praxis satt en plåtkrage runt hela skorstenen men det hade krävt att vi involverar alla grannarna så vi valde att köra på en likadan lösning som de har gjort.

Personligen tycker jag inte att papptak hör till de snyggare taken, framförallt inte när det blir så här “lappigt” som det blir när man ska fixa till alla skarvar. Däremot så tycker jag att de svarta papptaken med bård är jätte fina om man lägger det på ett gammalt hus. I vårt fall spelar såklart grannarnas tak in i totalbilden eftersom de dessutom är monterade på andra hållet vilket gör att det blir än mer rörigt för ögat. Man ska montera papptaket som man har gjort på vårt tak eftersom vattnet enklare ska rinna av, sen är det nästan snyggare att ha det liggandes.

Imorgon väntar jag med spänning på att få kanalplasttaket på plats, jag hoppas innerligt att vi inte stöter på fler problem nu. Vi har beställt vårt kanalplasttak från Expodul (klick). Det har nämligen inte varit helt lätt eftersom alla vinklar och vrår är sneda på uterums-taket vilket också är anledningen till att vi valde att ta in en byggfirma istället för att lägga det själva. Så här (klick) såg uterums-taket ut innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.