9 månader – Elsas utveckling

Igår fyllde hon 9 månader och med det sagt så har hon endast 3 veckor kvar med gips! Tänk, 3 veckor av totalt 4 månader. Nu börjar nedräkningen på riktigt. Hon kommer bli kvitt gipset bara några dagar innan min födelsedag. Jag gissar på att vi kommer att fira dubbelt den dagen. Jösses vilken befrielse det kommer att vara. Nu hoppas jag att hon slipper skena på dagen för annars är det lite “same same but different”.  Jag vill gosa med och känna hennes ben!

Ja, vad ska man säga om utvecklingen när ens bebis sitter i bålbensgips? Jag vet helt ärligt inte vad som är “vanligt” för bebisar med gips men Elsa tar sig fram utan problem. Hon är superstark i armarna och liksom släpar benen med gipset efter sig. Om hon stöter på en matta som kommer i vägen så har hon lärt sig att lyfta ryggen så att gipset kommer ovanför mattan så att hon kan fortsätta att “krypa”. Vi kallar det krypa för jag tror verkligen att hon hade krupit vid detta laget om hon inte hade haft gips. Hon skjuter nämligen upp ryggen precis som att hon försöker få upp benen i krypställning men det går ju inte.

Elsa är superglad i mat och äter utan problem. Hon dricker både ersättning och välling men har vägrat flaskan i ett par dagar. Vi tror att det beror på att hon håller på att få tänderna i överkäken. Hon har gråtit som en stucken gris och håller händerna för munnen. Idag känns det dock som att det har släppt lite så det har nog varit tandsprickningen som spökat. Vi övar på pincettgreppet så gott det går. Det blir ju lite svårare när hon inte kan sitta i en stol. Elsa är en pratglad tjej som jollrar och gaggar mest hela tiden, än så länge har hon varken sagt mamma eller pappa.

Elsa firade in sin 9 månaders dag i denna alldeles ljuvliga handsydda klänningen från Tryffel Baby Couture. Alltså det är nog den sötaste klänningen jag har sett. Den kommer med ett par matchande puffiga byxor som hon får inviga så fort gipset är borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.