Älgsafari – Wirum Älgpark

Älgsafari

Älgsafari Älgsafari

Älgsafari i Småland

Vi rundade av vår vistelse i Småland med älgsafari och det blev verkligen en hit, för både stora och små! Wirum Älgpark heter stället och jag kan varmt rekommendera ett besök. Det var egentligen en ren slump att vi hamnade där. Dagen då vi skulle bege oss hemåt bestämde vi oss för att göra en sista utflykt innan hemfärd. Vid frukostbordet började vi googla sevärdheter i närheten av Vimmerby och när jag fick syn på att det fanns älgsafari i Wirum var jag helt såld och de andra var inte svårövertalade. Jag lyckades boka platser samma dag och vips så var vårt nästa äventyr bestämt. I vanlig ordning var vi riktiga tidsoptimister och efter ett misslyckat besök på Sibylla fick vi kasta oss in i bilarna med maten to go. Jag satt där bak mittemellan Ludwig & Elsa och kämpade med att få i dem maten utan att kladda ner bilen. Vi vuxna fick äta maten kall efter safarituren. Jag överdriver inte när jag säger att vi rullade in på parkeringen vid Wirum Älgpark tre minuter innan avfärd. Vi kom bokstavligen springandes ut mot safari-bilarna i absolut sista minut. Det måste sett sjukt kul ut!  Wirum älgpark Wirum älgpark Älgsafari

Alltså detta var så häftigt! Älgarna var verkligen gigantiska, jag tror det var första gången jag såg en älg på så nära håll. Vi fick mata dem med potatis och man kunde även klappa dem. Barnen tittade på med skräckblandad förtjusning. Ludwig vågade varken mata eller klappa någon älg men han tyckte att det var så häftigt. Ett tips är att sitta med ett barn var, på bilden ovan satt jag med tre barn själv och det var lite svårt att hålla koll så att barnen inte blev rädda när älgen stack in sitt huvud.

Älgsafari Älgsafari Älgsafari

Älgsafari Älgsafari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.