Årets Dahlia-rabatt!

Årets Dahlia-rabatt

Årets Dahlia-rabatt

Inte trodde jag att det skulle bli en sådan hysteri när det kommer till att köpa Dahlior i år. Plötsligt när vi började titta på vilka sorter vi ville ha i år så ekade det tomt på just Dahlior i varenda webbutik. Det stod till och med att det var för sent att beställa och att man kunde göra reserveringar inför näsa vår. Alltså förstår ni? Nåväl, det blev inte exakt den samlingen som jag hade tänkt mig men det blev ändå ganska bra. Vi får se om vi utökar skaran med ännu en knöl ifall det är så att vi springer på någon i fysisk butik framöver. I år tänkte jag ge mig in på att förkultivera de här skönheterna i uterummet och se om det blir någon skillnad i storlek. Förra året planterade vi rakt ner i rabatten.

Våra Dahlia-sorter

Cabana Banana – denna är en högoddsare. Vi får se hur den gör sig i rabatten men den ser ganska häftig ut på bilden. Det är en så kallad kaktus-dahlia och jag tänker att den kan bli fin att ha i min Klong-vas när jag ska plocka in buketter.

Lipoma – Här blev det nog lite fel för jag trodde att vi hade beställt en Pompom Sandra, samma som vi hade förra året. Den blev så otroligt fin och blommade så mycket. Nåväl, den påminner ju väldigt mycket om den vi hade så den blir säkert fin.

Café au lait – Min absoluta favorit!! Jag ville haft denna i olika versioner men fann bara denna sorten. Däremot så upplevde jag att blomman fick ganska korta stjälkar så det var svårt att plocka in buketter. Nu har jag visserligen min nya Klong-vas och då behövs det ju inte så långa stjälkar…

Wizard of OZ – Jag älskar den ljusrosa färgen på denna Dahlian. Har sett flertal bilder flukturera på Instagram med denna blomster och den ser så vacker ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.