Årets jultröjor – Elsa 11 månader

Årets jultröjor

Elsa 11 månader

Vi börjar med att Elsa fyller hela ELVA månader idag, vad hände med tiden? Alltså, det här med att vara mammaledig, tiden går alldeles för snabbt. Jag minns hur jag själv tänkte innan jag gick på min första mammaledighet. Det kändes som att jag skulle vara borta i en evighet. Sen vips så var jag tillbaks på kontoret med känslan av att jag aldrig hade varit borta. Så knasigt det där. Jag uppskattar hur som helst tiden man får med sina barn. Det är ingen självklarhet att man ska få vara mammaledig. En väninnan till mig som bor i USA gick tillbaks till jobbet efter TRE månader. Hon är helt chockad när jag berättar om hur länge vi får vara hemma med våra barn i Sverige. Hennes mamma och svärmor får turas om att passa barnbarnen när hon jobbar för det är dessutom svindyrt med Förskola. Vi har det lyxigt här hemma med andra ord!

Elsas utveckling

Elsa är en energisk liten tjej. Jag är säker på att, om det inte vore för att hon har varit gipsad, så hade hon gått nu. Alltså hon är så himla stark och hon vill så otroligt mycket. Hon är dessutom enormt frustrerad över att benen inte riktigt vill som hon vill. Hon reser sig mot trappen och mot toalettpallen, dock i en ställning som gör att hon inte riktigt får kraft. Eller hon har ju ingen kraft i benen på grund av att hon varit gipsad. Hon har dessutom skenan på sig i princip dygnet runt så ni kan ju föreställa er hur det är att resa sig i “split”. Men det gör hon, vår kämpe. Hon blir så stolt varje gång hon står där och svajar, lutad mot pallen eller trappen. Hennes leende får en verkligen att smälta.

Vi har en tjej med temperament. Om man tar en leksak ifrån henne som hon inte får ha så slår hon både armar och ben i marken och bankar allt vad hon kan. Hon skriker som en stucken gris och är skitförbannad. Haha, vi får hoppas på att det lägger sig med tiden. Hon älskar sin storebror och följer varje steg han tar. Det är sjukt hur mycket hon ser upp till honom. Så gulligt att se. Många gånger får hon dock nobben för Ludwig vill absolut inte att hon ska vara med och leka.

Mat- och sovrutin

Vi nattar Elsa vid sju och nu har sömnen blivit mycket bättre. Vissa kvällar vaknar hon inte en enda gång innan vi går och lägger oss, förr vaknade hon en gång i halvtimmen typ. Bara hon får närhet (tex en hand på magen samt nappen) så sover fram tills ju på morgonen. Ludwig vaknar dock vid sex så risken är överhängande att han väcker även henne då. Vi ger henne gröt till frukost, ersättning som mellanmål vid nio och lunch vid elva. Hon sover ungefär en timme mellan 12 och 13, dricker ersättning som mellanmål vid 14. Klockan 16 får hon middag och sedan välling vid 19 när hon ska sova. Nattningarna är oftast väldigt enkla, hon slukar flaskan med välling och slocknar.

Hon säger både mamma och pappa men jag är osäker på om hon vet innebörden av orden. Bygger gärna klossar, tror att hon som rekord har byggt sju klossar på höjden. Hon leker verkligen med leksakerna och brummar tex som en bil när hon kör omkring med Ludwigs bilar. Nu sitter hon upp själv med eller utan skenan, även om hon oftast väljer att ligga på magen. Det blir liksom lite svårt/obekvämt när skenan klämmer vid benen.

Mini-me jultröjor

Årets jultröjor

Nu till våra helt bedårande fina jultröjor från H&M, årets jultröjor helt enkelt. Alltså jag är kär! Elsas tröja är egentligen en julklänning och för tillfället så är den något för stor. Hon växer dock så snabbt så den lär passa fint om en månad. Jag har storlek XS i min tröja som ni finner här (klick). Elsa är redan inne på storlek 86 och nafsar så snart får storlek 74 åka ut på Tradera.

Årets jultröjor

När Ludwig var lika gammal hade han denna jultröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.